Disable Copy And Past

20 Mayıs 2013 Pazartesi

Çiğ Börek




Malzemeler :
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı sirke
İki buçuk su bardağı un
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı tuz

İçi için: 250 gram yağsız kıyma
1 adet kuru soğan
Tuz, karabiber
Yarım çay bardağı su

Kızartmak için: Sıvıyağ
Yapılışı :
Sıvıyağ,  un, tuz, ve su iyice yoğrulur. Hazırlanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparılıp her biri merdane ile pasta tabağı büyüklüğünde açılır.
 İçi için; kıyma, ince kıyılmış soğan, tuz,  ve su yoğrulur. Hamurun bir kenarına kıymalı harçtan yerleştirilip diğer tarafını üzerine kapatılır, uçları yapıştırılır.  Hamur ve iç harç bitene kadar işleme devam edilir. Çiğ börekler kızgın sıvıyağda arkalı önlü kızartılır. Kağıt havlunun üzerinde fazla yağı süzüldükten sonra servis tabağına alınır. Sıcak olarak servis yapılır.
Kaynak: Sofra Dergisi
Afiyet olsun.


3 yorum:

sarımutfak-hande dedi ki...

offf diyorum
olsa da yesek diyorum
ellerine sağlık diyorum:))

muhabbetsofrasi dedi ki...

bayılırım.....:)

ellerine sağlık

Ezelle dedi ki...

Nasılda güzel görünüyor,bizim evdede yapılınca hiç kalmayan böreklerdendir kendileri:)ellerine sağlık...