Disable Copy And Past

13 Mart 2013 Çarşamba

Yumurta Kapama

 


İşyerindeki bir arkadaşım hep tavsiye ederdi ama şimdiye kadar hiç denememiştim; en son bir blogcu arkadaşımda da görünce denedim ve çok beğenildi. Öğrendiğime göre Denizli yöresinde çok bilinen bir kahvaltılıkmış.

Malzemeler :
kişi, sayısı kadar yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
tuz, pulbiber, karabiber (Ben biraz da nane ekledim.)

Yapılışı :
Yumurtalar katı kıvamda haşlanıp kabukları soyulur ve boylamasına düzgünce kesilerek ikiye bölünür. Bir tavaya tereyağı alınıp eritilir, hafif tuz serpilir, yumurtalar kesilen yerleri alta gelecek şekilde dizilir. Üzerine tuz, pulbiber ve karabiber serpilip 2-3 dakika pişirilir, sıcak servis yapılır.

Afiyet olsun.

8 yorum:

derya SEZGİN dedi ki...

Canım nefis olmuş ellerine sağlık ilk
fırsatta deniycem sevgiler...

nevininyemekleri dedi ki...

İlginç ve çok lezzetli görünüyor kısmet olursa deneyeceğim. Ellerine sağlık:)

Hatice Mutfakta dedi ki...

nefis görünüyor lezzetli olduğu belli ellerine sağlık..

nursen aksoy dedi ki...

Bayıldım,nasıl güzel bir şey bu böyle..ellerine sağlık..Yarın sabah kahvaltıya yapılacak hemen..

Feray kaygısız dedi ki...

Çok hoş görünüyor canım ellerine sağlık..

**kalpkurabiye**deniz** dedi ki...

canım harika görünüyor..
ellerine sağlık:)
bunu deneyeceğim bir kahvaltıda.)

Mehtap AĞCA dedi ki...

ELLERİNİZE SAĞLIK HARİKA GÖRÜNÜYOR.

selma tamer dedi ki...

bende gormustum ama denemedım daha elıne sağlık