Disable Copy And Past

25 Mart 2013 Pazartesi

Haşhaşlı Reçelli Çörek



 
Tarifini uzun zaman önce bir siteden uyarlamıştım ama hatırlayamadığım için kaynak olarak ekleyemiyorum.
 
Malzemeler :
Hamuru için :
2,5 bardak un
250 gr tereyağı (eritilip soğutulmuş)
1/2 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta
1 küp (42 gr.) yaşmaya
1/2 su bardağı ılık süt
İçine;
1/2 su bardağı haşhaş
1 su bardağına yakın toz şeker
1 paket vanilya
1 çay bardağı kuru üzüm
yeterince çilek reçeli
1-2 yemek kaşığı süt
 
Üzerine;
yumurta sarısı
Yapılışı :Maya ılık sütün içinde eritilir. Diğer malzemeler eklenip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur ikiye bölünür ve streç filme sarılır. 2 saat kadar buzdolabında bekletilir .
 İç malzemeleri karıştırılır, hamura sürülebilecek kıvama gelinceye kadar süt eklenir.
Buzdolabından çıkarılan hamurlar teker teker dikdörtgen şeklinde açılır. İç malzeme yayılır, rulo şeklinde sarılır, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılımış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Soğuyunca dilimlenerek servis yapılır.
 
Afiyet olsun.

5 yorum:

nursen aksoy dedi ki...

Çok güzel ve şık bir çörek olmuş..Haşhaşla ,reçel birbirlerine çok yakışmışlardır..ellerinize sağlık..sevgiler..

Feray kaygısız dedi ki...

Değişik bir çörek olmuş, ellerine sağlık canım.

Cafe Portakal dedi ki...

değişik bir çörek ellerine sağlık
sevgiler

selma tamer dedi ki...

elıne sağlık cok guzel olmus

LeylaK dedi ki...

Tadı sanki pastanedekiler gibiymiş gibi gibi geldi bana :) Çocukluğumu anımsadım...