Disable Copy And Past

7 Ocak 2013 Pazartesi

Puf Böreği

 
 
.                                 
 
Haftasonu kahvaltısı için http://yemedeyanindayat.blogcu.com 'un tarifinden yararlanarak yaptım; çıtır çıtır, harika bir lezzet.
Malzemeler :
4,5 subardağı un
1 adet yumurta
150 gr. yumuşak margarin
2 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar ılık su
 
İçine;
beyaz peynir-kıyılmış maydanoz, kaşar rendesi-pastırma ya da istediğiniz bir malzeme (ıspanak, vb.)
 
Kızartmak için;
bol sıvı yağ
Yapılışı:
Un yoğurma kabına alınır ve ortası havuz gibi açılır. Tuz, sirke, yumurta 50 gri margarin ve aldığı kadar ılık su eklenip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur oluncaya kadar yoğrulur. Hamur 12 bezeye ayrılır ve üzeri nemli bir bezle örtülüp buzdolabında 15-20 dk. bekletilir.
100 gr. margarin eritilip soğutulur.
6 adet beze unlanmış zeminde yemek tabağı büyüklüğünde açılır. Aralarına fırça ile margarin sürülüp üst üste dizilir, son bezeye margarin sürülmez. Hazırlanan hamur üzerine streç film örtülüp buzdolabına kaldırılır. Diğer 6 beze de aynı şekilde hazırlanır. İlk açılan beze grubu buzdolabından çıkarılıp tekrar açılır. Yufkanın yarısına aralıklarla istenilen iç malzeme yerleştirilir ve kalan yarısı iç malzemenin üzerine kapatılır. İsteğe göre tartölet bıçağıyla kare ya da bir su bardağı yardımıyla daire şeklinde kesilir. Kalan hamura da aynı işlem uygulanır. Hazırlanan börekler kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızatılır. Fazla yağı kağıt havlu ile alınıp servis yapılır.
 
Afiyet olsun.

4 yorum:

tatlilar gülcandan dedi ki...

Canim ellerine emklerine saglik afiyetler olsun sevgiler .

nursen aksoy dedi ki...

Değişik bir puf böreği olmuş,merak ettim birde böyle deneyim bakalım..çıtır çıtır canım çekti yaa,böreğe dayanamıyorum.ellerine sağlık..

Fatma Mermer dedi ki...

pufur pufur olmuş gerçekten ellerinize sağlık sevgiler:)

genesis dedi ki...

Lezzetli görünüyor