Disable Copy And Past

11 Ocak 2013 Cuma

Havuçlu Ekmek

 
 
 

Malzemeler :
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1,5 yemek kaşığı haşhaş
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
1 adet büyük boy havuç (rendelenmiş)
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
yarım küp yaş maya
aldığı kadar un

Hazırlanışı :
Süt ısıtılır, içine tereyağı atılıp eritilir ve soğumaya bırakılır. Süt ılık hale gelince diğer malzemeler ve aldığı kadar un eklenerek yumuşak bir hamur yoğrulur. 1 saat kadar mayalanması için bekletilir. Yağlanmış baton kalıba alınıp 30 dakika daha mayalandırılır.Üzerine un serpilip bıçakla çizikler yapılır. 170 derece ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

8 yorum:

sarımutfak-hande dedi ki...

Çok güzel görünüyor içinde haşhaş olması da hoş
ellerine sağlık

tatlilar gülcandan dedi ki...

Ellerinize saglik cok güzel görünüyor canim hayirlida cumalar

Günlükçü Bayan dedi ki...

haftasonu kahvaltısı nasıl da güzel olur bu ekmeklerle

birdilimdus dedi ki...

misss gibi ev ekmeği ellerinize sağlık, ayrıca lütfen cesaret edin ve bebek kurabiyelerinizi yapın, takıldığınız bir şeyler olursa da seve seve yardımcı olurum...

sevgiler
Evren

Feray kaygısız dedi ki...

havuç ve haşhaş pasta gibi olmuş, ellerinize sağlık canım..

derya SEZGİN dedi ki...

Canım ekmeğin nefis olmuş ellerine
sağlık sevgiler...

miyase dedi ki...

ellerine sağlık birselcim ,nefis olmuş yedikçe yiyesi gelir insanın.

Belgin Kiral dedi ki...

ben bunu pasta diye yerim , mis gibi ellerine sağlık canım:)