Disable Copy And Past

23 Ocak 2013 Çarşamba

Balkabaklı Ekmek

 
 
 
Balkabağının kalan son dilimiyle de Dr. Oetker'in tarifinden yararlanarak ekmek yaptım:))
 
Malzemeler :
1 dilim balkabağı (300gr. kadar)
1 çay bardağı sıvı yağ
1/2 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
2 yemek kaşığı bal
1 kase iri kırılmış ceviz
aldığı kadar un
1 paket instant maya (11gr.)
 
Yapılışı:
Balkabağı küp şeklinde doğranıp çok az su ile haşlanır. Soğuyunca püre haline getirilir. Süt, sıvı yağ, tuz ve bal eklenip karıştırılır. Üzerine un ve maya eklenip ele yapılmayan yumuşak bir hamur oluncaya kadar yoğrulur. Üzeri örtülüp 40 dakika kadar mayalanması için bekletilir. Mayalanmış hamura ceviz eklenip karıştırılır ve margarin ile yağlanmış baton kek kalıbına yerleştirilir. 40-45 dakika tekrar mayalandırılır. Üzerine keskin bir bıçak yardımı ile çizik atılır. Önceden ısıtılımış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Kürdan batırılarak içinin pişip pişmediği kontrol edilir. Kürdan kuru çıkıyorsa pişmiş demektir. Soğuyunca kalıptan çıkarılır ve dilimlenerek servis yapılır.
 
Afiyet olsun.

4 yorum:

derya SEZGİN dedi ki...

Bu mübarek günde Rabbim tüm dua ve
ibadetlerimizi firdevs makamında kabul etsin inşallah.Hayırlı kandil
ler sevgiler...
Balkabaklı:)))

Akdeniz Kızı dedi ki...

dualarınız kabul, kandiliniz mübarek olsun....bende tam mısır unlu diyecektim ki ilk yorum yazan arkadaşın tahmini daha doğru geldi...:))))...mısır unu veya balkabağı sonuç güzel görünüyor...ellerinize sağlık

nursen aksoy dedi ki...

Hayırlı kandiller canım..Bu nasıl güzel bir lezzet bayıldım..Çok merak ettim tadını..Denemem lazım hemen..ellerine sağlık..

bir kase lezzet dedi ki...

canım ben çok severim kabağı aldım
mmmmmmmm mis gibi:)