Disable Copy And Past

2 Kasım 2012 Cuma

Kaymaklı Poğaça



Tarif Sofra Dergisi'nden...

Malzemeler :
125 gram kaymak
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı rendelenmiş beyaz
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta
nane
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
 1 çay kaşığı tuz

Üzerine: 1 adet yumurta sarısı

Yapılışı :
Yoğurma kabına kaymak, sıvıyağ, yoğurt, yumurta, nane ve tuz alınır. Kabartma tozu ve yavaşça un ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğrulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp avuç içinde yuvarlanarak şekil verilir ve yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirilir. Ilık olarak servis yapılır.

Afiyet olsun.

9 yorum:

tatlilar gülcandan dedi ki...

Canim ellerine saglik afiyetler olsun ikimizde kaymali pogaca yayinldik .

Fuat Gencal dedi ki...

Merhabalar, ne kadar güzel olmuş. Leziz ve iştah kabartan bir görüntüsü var. Ellerinize, emeğinize sağlık.

Saygılarımla.

anne eli gibi dedi ki...

denemek istediğim poğaçaların başında geliyor ama henüz sıra gelmedi:)ellerine sağlık...

sarımutfak-hande dedi ki...

ellerine sağlık nefis olmuş canım çayla ne güzel gitmişdir kimbilir?

cicileydi dedi ki...

kaymaklımı :) ımmm denemeliyimm ;)
tşkler

nursen aksoy dedi ki...

Mımm nefis olur,ellerine sağlık..Çayın yanına şimdi ne güzel olurdu..

** ZEL ** dedi ki...

Kaymak gibidir bunlar:)
Ellerine sağlık canım,ne kadar nefis olduklarını tahmin edebiliyorum:)
Ben de yarın kaymaklı börek yapıcam kısmet olursa:)
Cici pazarlar diliyorum.
Muhabbetle..

bir kase lezzet dedi ki...

ellerine sağlık aldım.
mmmmmm missssss:))

miyase dedi ki...

ellerine sağlık birselcim,poğaçasız olmaz buda değişik bir tarif not ettim.