Disable Copy And Past

17 Ağustos 2012 Cuma

Kuru Dolma



Kuru Dolma

Malzemeler:
 15 adet kuru patlıcan
15 adet kuru dolmalık biber
yeterince asma yaprağı
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı pilavlık bulgur
 5-6 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
3-4 adet kuru soğan
yarım su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı sumak ekşisi sosu
1 tutam maydanoz
 tuz,karabiber, kuru nane, yenibahar

Yapılışı :



Patlıcan ve biberler ayrı ayrı yumuşayıncaya kadarhaşlanır. Suyu süzülüp, soğuk sudan geçirilir. Kıyılmış soğanlar zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavrulur, biraz toz şeker serpilir. Kıyılmış Sarımsaklar, domatesve biber salçası eklenip kavurmaya devam edilir. Yıkanmış pirinç , bulgur ve baharatlar eklenipkarıştırın. 1 su bardağı kadar suve yeterince tuz eklenip, suyunu çekinceye kadar pişirilir. Ocak kapatılıp kıyılmış maydanozve nar ekşisi karıştırılır.Soğuyunca patlıcan ve biberlere doldurulur, dolmalarınağız kısmı yapıştrılır, tencereye yatay olarak yerleştirilir. Bir sonraki dolmanın dolukısmı, bir öncekinin yapıştırılan kısmının üstüne gelecek şekilde dizilir.Kalan iç malzeme ile yapraklar sarılıp ayrı bir tencereye dizilir. Üzerine dolmaların seviyesinde olacak şekilde su dökülür. Zeytinyağı gezdirilip, tuzserpilir, Yumuşayıncaya kadar pişirilir. Üzerine biraz daha nar ekşisi ve sumak sosu gezdirilip,ocak kapatılır. Soğuk olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

2 yorum:

LEYLAnın KAHVE DÜKKANI dedi ki...

Çok seviyorum bu dolmayı, yaz kış zeytinyağlı etli her türlüsü yeniyor.

Mutfak dili dedi ki...

Canim bayramin mubarek olsun ( gec de olsa) Nice hayirli bayramlara..
Uzaun zaman oldu ziyrate gelemedim. Insallah o guzel tatlari cok fazla kacirmamisimdir..
Artik sık sık gelirim ziyarete.
Elinize saglik olsun.
Sevgler..