Disable Copy And Past

16 Ağustos 2012 Perşembe

Gizli Kebap (Güncelleme)



Daha önce yayınladığım bir tarif ama yeniden hatırlatmak istedim:))
Malzemeler :
4 adet patlıcan
250 gr. Kuzu kuşbaşı
1 adet kuru soğan
2 adet domates
2 adet çarliston biber
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı margarin
2 çay kaşığı tuz
yeterli miktarda su
yeterli miktarda sıvı yağ
1 fincan rendelenmiş kaşar
Beyaz sos malzemeleri :
1 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Yapılışı :
Patlıcanların uç ve dip kısımları hafifçe kesilir. Alacalı olarak soyulduktan sonra sıvı yağda kızartılıp kağıt havlu üzerine alınır.Tencereye margarin konulup yemeklik doğranmış soğanlar pembeleştirilir. Et ilave edilerek iyice kavrulur. Kabukları soyulup doğranmış domatesler ilave edilir. Domatesler eriyince salça, karabiber ve tuz eklenerek karıştırılır. Suyu eklenip etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Piştikten sonra etler süzülür, suyu dökülmez.Patlıcanların ortasına etler doldurulur.Beyaz sos :Çukur bir tavaya margarin ve un konularak un rengi değişinceye kadar kavrulur. Süt ilave edilerek muhallebi kıvamında pişirilir. Daha sonra etlerin üzerini kapatacak şekilde bu sostan dökülür. Yemeğin suyundan bir kaşık alınıp beyaz sosun üzerine gezdirilir. Üzerine kaşar rendesi serpilir. Etin suyu da tepsiye dökülür ve kaşar eriyip kızarıncaya kadar fırında pişirilir.Afiyet olsun.

5 yorum:

KİZHATCE dedi ki...

mmm tam benlik :)eline sağlık...

Hülya dedi ki...

Patlıcan her şekliyle kabulümdür. Harika bir görüntü, ellerine sağlık..

muhabbetsofrasi dedi ki...

eline sağlık canım

Tarifkolik dedi ki...

Süpermiş ellerine sağlık deniyeceğim inş..

nursen aksoy dedi ki...

Nefis bir lezzet olmuş..ellerinize sağlık..patlıcanlı her yemek kabulüm..sevgiler..