Disable Copy And Past

15 Haziran 2012 Cuma

Marine Enginar Salatası




Malzemeler:
4 adet temizlenmiş enginar
200 gr. kültür mantarı
200 gr. brokoli
2 adet kapya biber
1 adet havuç
2 diş sarımsak
limon suyu
zeytinyağı
tuz

Yapılışı :
Enginar çanakları limonlu-tuzlu suda yumuşarıncaya kadar haşlanır, soğumaya bırakılır. Mantar temizlenip limonlu suda haşlanır, süzülür. Havuç jülyen usulü doğranır, brokoli yıkanıp çiçeklerine ayrılır ve havuçla birlikte buharda haşlanır. Kapya biberler küp şeklinde doğranır. Sarımsaklar tuzla ezilir, limon suyu ve zeytinyağı ile çırpılarak sos hazırlanır. Bütün sebzeler sos ile harmanlanıp 2-3 saat bekletilir. Enginar çanakları servis tabağına alınır, üzerine sebzeler doldurulur ve servis yapılır.
Afiyet olsun.

4 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

BİRSELCİM NE KADAR GÜZEL VE SAĞLIKLI BİR SALATA OLMUŞ ELLERİNE SAĞLIK..SEVGİLER..

Tarifkolik dedi ki...

Şahane görünüyor canım ellerine sağlık mutlaka denemeliyim sevgiler.. Tarifkolik/Öznur

Lezzetli Sanatlar dedi ki...

Sevgili Birsel ve İrem enginara bayılırım. Görünüm harika!!!
Ellerinize sağlık Adana'dan sevgiler, Pırıl.

evatolyesi dedi ki...

harika görünüyor ellerinize sağlık:)