Disable Copy And Past

10 Nisan 2012 Salı

Dila (Boşnak Yemeği)




Bu pratik lezzeti http://www.ehlikeyfchef.blogspot.com 'da gördüğümde çok ilgimi çekmişti. Haftasonu izlediğim bir tv programında da Sakarya'da yaşayan Boşnak hanımlar yapmıştı; Boşnak mutfağına ait bir yemekmiş. Denedim ve çok beğendim; kremalı patatese benziyor ama daha ekonomik:))
Malzemeler :
5-6 adet orta boy patates
2 adet yumurta
2 su bardağı süt
tuz, karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı (1 tatlı kaşığı kullandım)
1-2 yemek kaşığı sıvı yağ (ben ekledim)
kaşar ya da dil peyniri rendesi (Orjinal tarifte yoktu, evdeki dil peynirini değerlendirmek için ekledim)
Yapılışı :
Patateslerin kabukları soyulup ince halkalar şeklinde doğranır. Fırın kabına alınıp biraz sıvıyağ, tuz ve karabiberle harmanlanır. 200 derece fırında 10-15 dakika pişirilir. Süt ve yumurtalar iyice çırpılıp patateslerin üzerine gezdirilir. Üzerine tereyağı parçaları yerleştirilip, tekrar fırına verilir. Patatesler sütü çekince üzerine kaşar ya da dil peyniri rendesi serpilip peynir eriyinceye kadar fırında tutulur. Üzeri hafif kızarınca fırından çıkarılır ve dilimler halinde servis yapılır.
Afiyet olsun.

5 yorum:

TURUNCU TATLAR dedi ki...

değişik bir tarif olmuş ellerine sağlık arkadaşım sağlıkla kal..

miyase dedi ki...

kontrol panelinde görünce (blog adınızı farkedemedim önce)ne dilamı??dedim bir baktım siz yayınlamışsınız:)beğenip denemenize sevindim,deneyip beğenmenizede :)çok güzel olmuş hatta benimkinden bile güzel nar gibi kızarmış ellerinize sağlık:)

Cafe Portakal dedi ki...

nefis bir şeye benziyor ellerine sağlık canım
sevgiler

evatolyesi dedi ki...

Blogger arkadaşları takip ederken en çok hoşuma gider değişik kültürlerin yemeklerini öğrenmek:) ellerinize sağlık...

mutfaktaki rüya - Arzu- dedi ki...

ellerinize sağlık ,çok lezzetli görünüyor....