Disable Copy And Past

30 Nisan 2012 Pazartesi

Diken Ucu Kavurması



Dible gibi pişirdiğim hali....




Diken ucunu uzun zamandır merak ediyordum; pazarda görünce hemen aldım. Pazarcı teyze "yumurtalı kavurması yapılır ya da fasulye diblesi gibi pişirebilirsin" demişti, ben ikisini de denedim, kavurmasına bayıldım. Çok merak ettiğim otun aslında çocukluğumda "çoban ekmeği" olarak bildiğim ve yapraklarını çiğ olarak yediğim diken olduğunu anladım:)) Anneme "kilosuna 6 TL verip aldım" desem güler herhalde. Bizim köyde kimse bu lezzetli otun yemeğini bilmez, yemez, inekler yer:))

Malzemeler:
500 gr. diken ucu
2 adet kuru soğan
2 adet kırmızı kapya biber
4 yemek kaşığı sıvı yağ
yumurta

Yapılışı :
Diken ucu sirkeli suda bekletilip, dikkatlice yıkanır. Uçlarındaki sert kısımları geç pişeceği için atılır. Kaynar suya atılıp yumuşayıncaya kadar haşlanır. Suyu süzülüp doğranır.
Yemeklik doğranmış kuru soğan sıvı yağda sotelenir. Kıyılmış sarımsak ve biberler eklenip kavurmaya devam edilir. Sebzeler yumuşayınca haşlanmış diken ucu eklenir, birlikte pişirilir. Biraz salça ve çok az su eklenir, tuzu ayarlanır. İsteğe göre üzerine yumurta kırılır. YUmurtalar pişince servis yapılır.
Not: Sade hali de yumurtalı hali de ayrı lezzet, bulursanız denemenizi tavsiye ederim.

Afiyet olsun.

3 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Ellerinize sağlık süper görünüyor..Ama bizim buralarda hiç bilinmez..O YÜZDEN MERAKLA DİKKATLE OKUYOPRUM HER YAZDIĞINIZI..Sayenizde öğreniyorum hepsini...sevgiler..

u.aydin dedi ki...

canim ya biz bunun soganla kavurmasini yaparizki sooooyle naneli biberli,degma keyfine.giresun yoresine aittir kircan da deriz biz bunun adina.ellerine saglik cok da guzel gorunuyor.karadenizli oldugunu dusunuyorum,yanlmiyorum galiba,sevgilerle.

Aytekin Akka'n dedi ki...

Ordunun olmazsa olmaz yemeklerindendir soğanlı kavurması isteğe göre mısırekmeği doğranır melevcen denir böyle bir lezzet olmaz