Disable Copy And Past

24 Nisan 2012 Salı

Çağla Aşı

Malzemeler :
500 gr. çağla
300 gr. kuşbaşı et
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
tuz, kuru nane, kırmızı pulbiber

Yapılışı:
Çağlalar yıkanıp ikiye bölünür ve çekirdekleri çıkarılır. Üzerine su eklenip haşlanır. Kuşbaşı etler düdüklüde haşlanır. Haşlanmış nohut, et ve çağla bir tencerede birleştirilip biraz daha pişirilir. (Suyunun fazla olmamasına dikkat edilir.) Un, yoğurt ve yumurta sarısı çırpılır. Kaynayan tencerenin suyundan bir kepçe yoğurda eklenerek ılıklaştırılır ve tencereye dökülür. Kaynayıncaya kadar karıştırılır. 2-3 dakika pişirilip ocak kapatılır, tuzu ayarlanır. Bir tavada sıvıyağ, nane ve pulbiber kızdırılıp yemeğin üzerine gezdirilir.
Afiyet olsun.

4 yorum:

miyase dedi ki...

çağladan yemek yapılabileceğini bilmedim bu gördüğüm ikinci tarif çokda güzel olmuş ellerine sağlık...

Nurşen Aksoy dedi ki...

Çok değişik bir tarif ,ellerinize sağlık..Syenizde yeni lezzetlerle tanışıyoruz.sevgiler..

Mutfak dili dedi ki...

Eline saglik olsun. Antepli arkadasim vardi cok guzel yapardi. cok sevmistim..
Simdi hem arkadasi hem bu lezeti bir daha hatirladim/
Tesekkurler canim..
Sevgiler..

pembe kekik dedi ki...

Ben de çağlayı çok severim.Çok güzel bir tarif ellerine sağlık.Sevgiler:)