Disable Copy And Past

11 Ocak 2012 Çarşamba

Pırasalı, Mısır Unlu Poğaça



Malzemeler :
125 gr. oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı yoğurt (yarım su bardağı)
1 su bardağı mısır unu
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
5-6 adet ince pırasanın beyaz kısımları
aldığı kadar beyaz un
yarım su bardağı beyaz peynir
Üzerine;
yumurta sarısı
Yapılışı :
Pırasalar ince kıyılıp biraz tuzla ovulur. Peynir hariç bütün malzeme karıştırılıp aldığı kadar un eklenerek ele yapışmayan, yumuşak bir hamur yoğrulur. Hamurdan istenilen büyüklükte (tercihen mandalina büyüklüğünde) parça kopartılıp elde yuvarlak şekilde açılır, ortasına peynir yerleştirilip kapatılır ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. (Dilerseniz peyniri arasına koymak yerine hamura da ekleyebilirsiniz ve yuvarlak şekil verip pişirebilirsiniz, ben hamuruna peynir eklediklerimi daha çok beğendim.) Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Ilık ya da soğuk servis yapılır.
Afiyet olsun.

4 yorum:

Ruveyda AKSARAY dedi ki...

bacım bu çok güzel olmuş, biz türkmeniz, bizde pırasalı saç böreği yaparız, hatta bize göre kıymalı, peynirli ve patatesli börekten daha makbuldur, bunu yapacağım BİİZNİLLAH, tarif için teşekkür ederim, ALLAH razı olsun, ellerine sağlık

Seda Yazıcı dedi ki...

Birselcim pırasayı hamurlu işlere çok yakıştırıyorum eline sağlık nefis görünüyor:)

Yemekheyecani (Emel) dedi ki...

ellerine saglik...saglikli bir pogaca...sevgiler

DATLIM dedi ki...

Ne kadar değişik bir tarif ellerinize sağlık ...blogunuz ve klezzetleriniz bir harika! birtasimkaynasin.blogspot.com