Disable Copy And Past

11 Ocak 2012 Çarşamba

Hamsi Tava


Malzemeler :
1 kg. hamsi
yeterince mısır unu
tuz
sıvı yağ
Yapılışı :
Hamsilerin kafaları kopartılıp, karın kısmı boşaltılarak temizlenir. İyice yıkanıp suları süzülünceye kadar bekletilir. Tuz atıp harmanlanır. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya çok az sıvı yağ dökülür. Hamsiler mısır ununa bulanıp sık bir şekilde tavaya dizilir. Arkalı-önlü çevrilerek kızartılır. (Hamsi kızartmaya özel kapaklı tavalarda kızartabilir ya da kenarları yüksek olmayan düz bir kapaktan yararlanabilirsiniz. Ben hamsilerin altı kızarınca üzerine düz bir servis tabağı kapatıp, tavayı ters çevirdim, sonra hamsileri tabaktan tavaya doğru kaydırdım. Hamsileri sık şekilde dizmezseniz bu aşamada dağılabilirler.) Bol yeşillikli bir salata ve kırmızı soğan eşliğinde afiyet olsun.

3 yorum:

Fatma dedi ki...

ellerine sağlık canıımmm yutkundum anca ahhh o tabak benim elime geçse :)))
afiyet olsun
sevgiler:))

Fatma dedi ki...

ellerine sağlık canıımmm yutkundum anca ahhh o tabak benim elime geçse :)))
afiyet olsun
sevgiler:))

anne eli gibi dedi ki...

bende dün yaptım az sonrada yayına alacağım,ellerinize sağlık nefis görünüyor..