Disable Copy And Past

6 Ocak 2012 Cuma

Erikli-Fındıklı Tart


Malzemeler :
2 su bardağı un
1/2 su bardağı pudra şekeri
1 adet büyük boy yumurta
125 gr. margarin
1/2 paket vanilya
1/2 paket kabartma
tozu
1 tutam tuz
1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
İçine;
200 gr. dövülmüş fındık
1 su bardağı pudra şekeri
2 adet yumurta
1 çay kaşığı vanilya
4 yemek kaşığı hindistanceviz rendesi
5-6 adet kırmızı erik (anjelik)
Yapılışı :
Un, pudraşekeri, yumurta, margarin, vanilya, kabartma tozu, tuz ve rendelenmiş limon kabuğu karıştırılıp yoğrulur. Hazırlanan hamur 10 dakika dinlendirilip, merdane ile açılır, tart kalıbına yerleştirilir. Hamurun kenarlarındaki fazlalıklar kesilir, bir kenarda bekletilir. Çatalla hamurun üzerine delikler açılır. Çukur bir kapta dövülmüş fındık, pudraşekeri, yumurta, hindistancevizi rendesi ve vanilya iyice karıştırılır. Hazırlanan karışım tartı hamurunun üzerine yayılır, dilimlenmiş erikler dizilir. Ayrılan hamurla küçük kurabiye kalıplarıyla şekiller kesilir ve tartın kenarlarına dizilir. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirilir. Soğuyunca dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.

2 yorum:

KİZHATCE dedi ki...

eline sağlık birselciğim çok şık bir tart,sevgiler....

evatolyesi dedi ki...

Çok şık bir görüntü ellerinize sağlık:))