Disable Copy And Past

27 Aralık 2011 Salı

Pırasalı Börek



Birdemliksohbet Sevil'de görüp denediğim, nefis bir börek. Kızım pırasa yemediği için bir kısmını peynirli yaptım; yufkayı 4 adet kullandım.
Malzemeler :
2 adet yufka
5-6 adet orta boylarda pırasa (sadece beyaz kısımları)
50 gr rendelenmiş kaşar peyniri
1 çorba kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
yarım çay kaşığı tuz
Yufkaları ıslatmak için:
1 çay bardağı sıvıyağ ve 1 çay bardağı su (yağ ve su karıştırılıp, sos hazırlanacak)
Üzerine:
1 adet yumurtanın sarısı
Yapılışı :
Pırasalar iyice yıkanıp ince ince kıyılır. Derince bir kaba alınıp üzerine yoğurt, yumurta, rendelenmiş kaşar peyniri ve tuz ilave edilip karıştırılarak iç harcı oluşturulur. İlk yufka temiz bir zemine serilir ve yağ-su karışımı ile ıslatılır. Üzerine ikinci yufka serilir ve aynı şekilde ıslatılır. Yufkalar önce dörde sonra her bir parça tekrar üçe bölünerek toplam 12 dilim elde edilir. Her dilimin geniş tarafına iç malzemeden yarleştirilip sigara böreği gibi sarılır. Yağlanmış fırın tepsinize ya da yağlı kağıt serilmiş tepsisine dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir.
Afiyet olsun.

4 yorum:

memolininannesi dedi ki...

elınıze kolunuza saglık. cok guzel gozukuyor.

Öcal-Mutfak-Esra dedi ki...

bende bu böreği denemek istiyorum.pırasayı hiç böreklerde kullanmadım,çok merak ediyorum..ellerinize sağlık

evatolyesi dedi ki...

Benimkilerde pırasa yemiyor bende bu dertten muzdaribim:(ellerine sağlık:))

Metehan Bodur dedi ki...

iç harç kavuruluyor mu?