Disable Copy And Past

30 Kasım 2011 Çarşamba

Tepsi Kebabı




Malzemeler:

750 gr. orta yağlı kıyma

1 adet kırmızı biber

2 adet yeşil biber

1 tutam maydanoz

2 diş sarımsak (ezilmiş)

1 adet kuru soğan

tuz, karabiber, kırmızı pulbiber, kimyon

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı domates salçası


Üzerine;

2-3 adet biber

2 adet domates


Yapılışı:

Biberler çekirdekleri çıkarılıp çok minik küpler halinde doğranır. Maydanoz ince kıyılır. Soğan rendelenir. Bütün malzeme bir kaba alınıp iyice özleşinceye kadar yoğurulur. Yağlanmış tepsiye elle bastırılarak ince şekilde yayılır. Kıyma pişerken çekeceği için tepsinin kenarlarına çıkacak şekilde harç yayılır. 200 derece fırında pişmeye bırakılır. Et hafifçe ortaya doğru çekince fırından alınır ve üzerine domates biber dilimleri yerleştirilir. İsteğe göre üzerine hafif kızartılmış patates de ekleyebilirsiniz. (Sebzelerin suyu yeterli olduğu için ben eklemedim ama gerekirse 1 çay bardağı kadar sıcak suda eritilmiş salça ekleyebilirsiniz. Ben salçayı da harca eklemeyi tercih ettim.) Tepsi tekrar fırına verilerek 10-15 dakika daha pişirilir. Fırından çıkınca dilimlenerek sıcak olarak servis yapılır.


Afiyet olsun.


6 yorum:

Ege dedi ki...

Değişik bir yemeğe benziyor, elinize sağlık.

Mutfak dili dedi ki...

Harika, super otesi hemde kolay masallah. Elinize saglik. Bu kadar marifetli hanimlari gorunce ben aradan cekilsem diyorum bazen..))
Sevgiler canim..

Seda Yazıcı dedi ki...

harika olmuş Birselcim ellerine sağlık :)

**kalpkurabiye**deniz** dedi ki...

ellerine sağlık canım.
epeydir yapmadım ben bu köfteden nefis görünüyor:)ellerine sağlık canımm:)

Yıldız dedi ki...

Bu harika görünüyor amaaaaaaaaaa
nefisss
tamda akşam vakti
ellerine sağlık canım
afiyetler olsun
bizede tarifi yazmak düştü :))
Sevgiler.....

anneminkizıyim dedi ki...

Hiiim bu bizim Kilis tavasi, harika bir sunum olmus ellerine saglik canim, nefis sevgiler::))