Disable Copy And Past

29 Kasım 2011 Salı

Muhammara






Malzemeler:

5-6 adet kırmızı kapya biber

2 su bardağı ceviz içi

4 dilim tost ekmeği ya da bayat ekmek

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası (acı)

2-3 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber

1 tatlı kaşığı kimyon

1 çay kaşığı karabiber

tuz

yarım çay bardağı nar ekşisi

yarım çay bardağı zeytinyağı

Süslemek için;

maydanoz yaprakları ya da dereotu

Yapılışı :

Biberler közlenip kabukları soyulur ve çekirdekleri temizlenir. Diğer malzemelerle birlikte mutfak robotuna alınarak püre haline gelinceye kadar karıştırılır. Servis tabağına alınıp maydanoz yaprakları ile süslenir, üzerine zeytinyağı gezdirilir ve ekmek dilimleri ile servis yapılır.

Afiyet olsun.


8 yorum:

derya dedi ki...

Canım çok severim sunumuda süper ellerine sağlık sevgiler.

Akdeniz Kızı dedi ki...

sevilen ve sevildiği kadar güzel bir lezzet ellerinize sağlık...

Nesli dedi ki...

bayılırım :) ellerine sağlık canım sevgiler dostçakal

defneylebirlikte dedi ki...

mmmm nefis nefis....ellerine sağlık...

defneylebirlikte dedi ki...

mmmm nefis nefis....ellerine sağlık...

Mutfak dili dedi ki...

Eline saglik Birsen`cim ama kapya biber cesidi farkli bir bibermi?
Hic yemedim bundan ama sunumu cok guzel gozukuyor canım. Eline saglik..

Rozerin'in Annesi dedi ki...

harika gorunuyor ellerinize saglik...sevgiler..

evatolyesi dedi ki...

görüntü çok güzel ellerine sağlık canım:))