Disable Copy And Past

18 Ağustos 2011 Perşembe

Fasulye Yaprağı Sarması

Malzemeler :
60-70 kadar fasulye yaprağı
1 su bardağı bulgur
2 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı nar ekşisi
2 diş ezilmiş sarımsak
tuz
kuru nane
karabiber
kırmızı pul biber
sıvı yağ
bir tutam maydanoz

Yapılışı :
Fasulye yaprakları yıkanır ve kaynar suya atılarak hafifçe haşlanır, soğuk suya tutulur. Yemeklik doğranmış soğan sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Bulgur, salça ve baharatlar eklenip, bir süre çevrilir. Yarım bardak kadar su eklenip, tuzu ayarlanır. Suyunu çekince ocak kapatılır. Nar ekşisi, ezilmiş sarımsak ve kıyılmış maydanoz eklenip karıştırılır. Hazırlanan harçtan fasulye yaprağı üzerine 1 tatlı kaşığı yerleştirilir. Yaprağın kenarları hafifçe ortaya doğru katlanır ve rulo şeklinde sarılır. Hazırlanan dolmalar tencereye dizilir, üzerine sıvı yağ gezdirilir, tuz serpilir, dolmaların seviyesinde olacak şekilde su eklenir. Üzerine bir tabak yerleştirilip, kapağı kapatılır ve pişirilir. İster yoğurt eşliğinde sıcak olarak, isterse soğuk olarak servis yapılır. Afiyet olsun.

4 yorum:

Mutfak dili dedi ki...

Elinize saglik guzel ozukuyorlar Sanki dagdan yuvarlansa acilmayacak gibi duruyor sarmalar
Sevgiler...

Fatma dedi ki...

bizde fasulye taprağından köfte yaparız ama :)sizinkide değişik olmuş ellerinize sağlık denemek lazım

ARZU - ENGÜZELTATLAR dedi ki...

Ellerine sağlık. İlk defa fasulye yaprağı ile yemek yapıldığını duyuyorum. hayırlı cumalar...

Öznur dedi ki...

İlk defa duydum merak ettim nasıl olduğunu Kabak çiçeği dolmasına bayılırım her ikiside şahane görünüyor ellerinize sağlık sevgiler.. Tarifkolik..