Disable Copy And Past

24 Mayıs 2011 Salı

Ispanak Kökü Salatası


Ispanak köklerini değerlendirme yöntemlerinden biri...

Malzemeler :
1-2 k. ıspanağın kök kısmı
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 adet sarı dolmalık biber
zeytinyağı
limon suyu
1-2 diş ezilmiş sarımsak
tuz

Yapılışı :
Ispanak kökleri tuzlu kaynar suya atılarak diriliğini kaybetmeyecek şekilde haşlanır. Suyu süzülüp soğuk suya tutulur.
Başka bir tencerede jülyen yöntemiyle doğranmış biberler zeytinyağı ile sotelenir ve soğumaya bırakılır.
Ispanak kökü ve dolmalık biberler salata tabağına alınır. Zeytinyağı, limon suyu, ezilmiş sarımsak ve tuz bir kasede iyice çırpılıp salatanın üzerine gezdirilir ve servis yapılır.

Afiyet olsun.

7 yorum:

Eylem dedi ki...

en sevdigim salatadır ben içine sadece sos koyuyorum ama birde böyle deneyeyim.ellerine saglık.

derya dedi ki...

Canım ellerine sağlık harika görünü
yor sevgiler.

Akdeniz Kızı dedi ki...

kökleride ne şirin çıkmış resimde ellerinize sağlık...

Cafe Portakal dedi ki...

hep atıyordum ıspanak köklerini bu şekilde değerlendirebilirim aslında.
sevgiler canım

Rozerin'in Annesi dedi ki...

bende hep atanlardanim kokleri...ellerinize saglik guzel gorunuyor, denemek lazim..sevgiler..

Fatma dedi ki...

NE HAMARAT Türk kadını ISPANAK KÖKLERİ BİLE YEMEK OLUYOR HARİKASINIZ ELLERİNİZE SAĞLIK SEVGİLER

**kalpkurabiye**deniz** dedi ki...

ah bu ıspanak kökleri ile anca evlendiğimde birşeyler yaparım:)
niye?
bir keresinde ayırmıştım kenara salata yapmak için annemden yediğim fırçayı tahmin bile edemezsin:)
hiç ayırmıyoruz o yüzden evam:)