Disable Copy And Past

9 Kasım 2010 Salı

Vişne Jöleli Puding


Malzemeler :
1 paket vişne jölesi
1 lt. süt
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
2 kahve fincanı toz şeker
1 kutu krema (200ml.)
2 paket vanilya

Yapılışı:
Jöle paketin üzerindeki tarife göre hazırlanıp servis yapılacak bardak veya kaselere paylaştırılır. Oda sıcaklığına gelince donması için buzdolabına kaldırılır.
Bir tencereye süt, şeker, un, nişasta ve vanilya alınıp sürekli karıştırılarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Hafif ılınınca krema eklenip mikser yardımıyla 10 dakika çırpılır ve donmuş jölenin üzerine paylaştırılır. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirilip soğuk olarak servis yapılır.

Afiyet olsun.

7 yorum:

derya dedi ki...

Birselciğim paşpeşe süper tarifler
ellerine sağlık.Kucak dolusu sevgi
ler...

Yeşim dedi ki...

yine süper bir tarif mutlaka deneyeceğim.sevgiler...

kalpkurabiye, deniz dedi ki...

canım ellerine sasğlık pek güzel olmuşlar:))
tadlarıda keza aynı nefislşktedir eminim:)

KİZHATCE dedi ki...

eline sağlık birselciğim,nefis bir tarif ve nefis bir sunum:)yiyenlere afiyet olsun...

Melek Su dedi ki...

ellerine sağlık canım yine harikalar yaratmışsın, sitene girdim hala çıkamıyorum.. süpersin..

SEÇİL dedi ki...

ellerine sağlık.. nede güzel duruyor..
www.yemekaski.com

Zeynep dedi ki...

ellerine sağlık canım
nefis görünüyor nefis.
öpüyorum