Disable Copy And Past

12 Kasım 2010 Cuma

Kakaolu-Haşhaşlı Şekerpare


Malzemeler :
150 gr. oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
3 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2-3 yemek kaşığı kakao
aldığı kadar un
Şerbeti ;
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
birkaç damla limon suyu
Üstüne ;
haşhaş tohumu, badem, fıstık, vb.
Yapılışı :
Bir tencerede toz şeker ve su 10 dakika kaynatılır, birkaç damla limon suyu damlatılarak, ocak kapatılır.
Tereyağı ve pudra şekeri krema haline gelinceye kadar çırpılır. Diğer malzemeler eklenerek iyice yoğrulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak, yuvarlanır. Bir tabağa dökülmüş haşhaşa batırılarak yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Yuvarlakların tam ortasına isteğe göre badem, fındık, fıstık, vb. batırılır. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz sıcak şerbet üzerine gezdirilir. (İkisi de sıcak olacak.)
Afiyet olsun.

1 yorum:

derya dedi ki...

Birselciğim 41 kere maşallah inan hızına yetişemiyorum.Ellerine sağ
lık hepsi harika.Size afiyet olsun.
Kucak dolusu sevgiler.