Disable Copy And Past

11 Kasım 2010 Perşembe

Kabarcık Tatlısı




Tarif için kibele sofrası'na çok teşekkür ederim.


Malzemeler:
2 su bardağı un
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Kabartma tozu
1 tutam tuz

Hamurun Üzerine Sürmek İçin:
½ su bardağı sıvıyağ

Şerbet İçin:
2 su bardağı şeker
½ su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu

Yapılışı :
Şerbet için; su ve şeker bir tencereye alınıp 10 dakika kaynatılır. Limon suyu eklenip bir taşım daha kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
Hamur için verilen bütün malzemeler karıştırılır; un eklenerek yumuşak bir hamur oluncaya kadar yoğrulur. Hamurdan 2 adet beze yapılıp 10 dk dinlendirilir. Unlu zeminde oklavayla incecik açılır. ½ su bardağı yağın yarısı eşit bir şekilde hamurun üzerine yayılır. Rulo şeklinde sarılır. Verev veya düz dilimlenir. Dilimlenen hamurun kesilen yüzüne merdane ile bastırılır.. Bol kızgın yağda kızartılır ve hemen soğuk şerbete atılır. Kaymakla veya ceviz serpilerek servis yapılır.

Afiyet olsun.

6 yorum:

Utku'nun annesi dedi ki...

Harika görünüyo elinize sağlık
sevgiler

Nurcan'dan Tarifler dedi ki...

güzelmiş gerçekten halka tatlıyı andırıyor

GÜLOANNE dedi ki...

nefis bir tatlı olmuş ellerinize sağlık

mintininmutfağı dedi ki...

AY İSME BAKSANA.GÖNLÜ GÜZEL,HAMARAT ARKADAŞIM BEN.EVVELA GÖNÜLDEN SEVGİLERİMİ BIRAKIYOR TATLIYA BAYILDIĞIMI DİLE GETİRMEK İSTİYORUM.ÇOK NEFİS.ELLERİNE SAĞLIK

Huriye dedi ki...

Arkadasim merhabalar,ellerine saglik nefis bir tatli olmus,sevgiler.

Seçil / Yemek Aşkı dedi ki...

Birselcim ellerine sağlık.. dediğin gibi kaymakla filan düşündümde tatlıyı çok güzel olurr :)