Disable Copy And Past

12 Kasım 2010 Cuma

İrmikli Şöbiyet


Malzemeler:
16 adet baklavalık yufka
150 gr. Tereyağı

İçine;
1 kutu (200ml.) krema
1 su bardağı ince irmik
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı hindistancevizi

Şerbeti;
2 su bardağı su
2,5 su bardağı toz şeker
3-4 damla limon suyu

Süslemek için;
Toz Antep fıstığı

Yapılışı :
Krema, irmik ve toz şeker bir tencereye alınır.
Koyu bir kıvama gelinceye kadar karıştırılarak pişirilir ve soğumaya bırakılır. Hindistancevizi eklenip karıştırılır.
Yufkalar 8’erli gruplara ayrılır. 8 yufka aralarına eritilmiş tereyağı sürülerek üst üste konulur. 10x10 cm.’ lik kareler halinde kesilir.Karelerin ortasına iç malzemeden 1 yemek kaşığı yerleştirilir ve üçgen şeklinde kapatılır; üzerine tekrar tereyağı sürülür. Diğer yufka grubuna da aynı işlem uygulanır ve yağlanmış fırın tepsisine dizilir.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirilir.
Toz şeker ve su bir tencereye alınıp karıştırılır. 6-7 dakika kaynatılır. Limon suyu eklenip bir taşım daha kaynatılır; ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Fırından çıkan tatlının ilk sıcaklığı geçince soğuk şerbet üzerine gezdirilir. Soğuyunca toz fıstıkla süslenip servis yapılır.
Afiyet olsun.

1 yorum:

derya dedi ki...

Enfessss bayılırım ben milföyle yaptım ilk fırsatta baklavalık yuf
kaylada yapamalıyım.Ellerine sağlık
sevgiler...