Disable Copy And Past

11 Kasım 2010 Perşembe

Hanım Göbeği


Malzemeler :
125 gr margarin
1,5 su bardağı su
2 su bardağı un
3 adet yumurta
Şerbeti İçin;
3 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Kızartmak İçin;
2 su bardağı sıvıyağ
Yapılışı :
Su ve şeker bir tencerede karıstırılır, 10 dakika kaynatılıp limon suyu eklenir. Bir taşım daha kaynatılarak soğumaya bırakılır. Başka bir tencereye su ve margarin alınır, kısık ateşte margarin eriyene kadar karıştırılır. Kaynamaya başlayınca un bir seferde boşaltılır, tahta kaşıkla 5 dakika helva yapar gibi karıştırılarak pisirilir. Soğuyunca içine yumurtalar teker teker eklenerek yedirilir, biraz dinlendirilir. Eller hafif sıvı yağ ile yağlanır. Cevizden biraz büyük parçalar koparılır ve yuvarlanır ortası parmakla delinir, simit sekli verilir, tezgaha dizilir. Kızartma tenceresine veya tavaya sıvı yağ alınır, ısıtılmaz, soğuk yağın içine tatlılar dizilir. Ocağın altı yakılarak orta ateste tatlılar arkalı önlü nar gibi kızarana kadar pişirilir. Yağı süzülüp hemen soğuk şerbete atılır. Şerbeti çekince servis yapılır. Kalan hamurları kızartmak için yağın soğuması beklenir.
Afiyet olsun.

1 yorum:

Seda Yazıcı dedi ki...

Birselcim ellerine sağlık ama ben buna dayanamayacağım nefis nefis ,bende istiyoooruuum!!:)