Disable Copy And Past

8 Ekim 2010 Cuma

Pepeçura

Lezzet Dergisi'nden denediğim bir tarif ve yarışma için hamaratabla'ya gönderdim.

Malzemeler:
1 kg. siyah üzüm
6 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı mısır nişastası
Yapılışı :
Siyah üzüm iyice yıkanır. Suyla birlikte bir tencerede kaynatılır. Toz şeker eklenip 5 dk. daha kaynatılır. Üzüm suyu süzgeçten geçirilir ve soğutulur. Üzüm suyundan 1 su bardağı ayrılıp nişastayla birlikte karıştırılır, pürüzsüz hale getirilir. Kalan üzüm suyuna eklenip sürekli karıştırılarak pişirilir. Küçük kaselere ya da kalıplara sıcak olarak paylaştırılır. Buzdolabında iyice soğutup, katılaşınca servis tabağına ters çevrilir. Üzümlerle süslenip servis yapılır.
Afiyet olsun.

19 yorum:

hafsahatun dedi ki...

walla ellerinize sağlık..ben ba-yı-lı-rım bu tatlıya..gerçi tatlı demek pek doğru değil tatlı gibi olmuyo esasında..
ben rizeliyim ve bu bizim yöreye has bi tariftir...bayramda memlekete gidince bol bol yemeyi planlıyorum..sizde çok hoş bi sunum yapmışsınız ..ellerinize sağlık tekrar..:D

kalpkurabiye, deniz dedi ki...

bildiğim kadarı ile doğu karadeniz kültürüne özel bu tarif:))
ellerine sağlık canımm rengi harika:)

n. ışıl karagöz dedi ki...

RENGI SUPER

Sevil dedi ki...

birselcim tadını çok merak ettim .Annemde bekleyen üzümler var bende yapayım
ama önce sana sorayım tadı güzelmi
benim minik aysu yer mi
İremi kocaman öperim senide tabi
sevgiler

SERAP dedi ki...

Sirf bu renginden dolayi vuruldum bu tatliya .Tarifi aldim hemen deneyecegim...
Tesekkürler sevgiler

lezzet sefasi dedi ki...

Harika gorunuyor , muthis bir renk
Elelrien saglik canim, ilk firsata deniycem.
Sevgiler,
Sefa

GÜLOANNE dedi ki...

çok güzel ve lezzetli bir tatlı rengide harika görünüyor bende siyah üzümden reçel yaptım yakında yayınlayacağim

Banu dedi ki...

Canım mutfakda harikalar yaratmak bu olsa gerek Afyon lokumu, Gül tatlısının renkli halleri ve pepeçura nefis olmuş. Ellerine emeğine sağlık.Harikasınız anne kız...Sevgilerimle...

Zeynep dedi ki...

nefis görünüyor,
ellerinize sağlık
sevgiler

yemekbiraşk dedi ki...

rengi mükemmel olmuş tadıda muhakkak öyledir
sevgiler..

SeMiHa dedi ki...

görüntü çok cicii :) ellerine sağlık..

www.yemekaski.com

LaMa dedi ki...

vaaav, o ne guzel renk! hem de dogal!

sarımutfak-hande dedi ki...

ellerine sağlık rengi süper eminim tadıda öyledir
ellerine sağlık

fatosun mutfagından... dedi ki...

çok iştah açıcı bir rengi var..ellerine sağlık canımm..sevgiler

Zencefil ve Tarçın dedi ki...

nasıl güzel bir renk bu, ellerinize sağlık...

Bayram Kombesi dedi ki...

Merhaba, ben de seni izlemeye geldim. Guzel paylasimlarda bulusmak dilegi ile, sevgiler.

SERAP dedi ki...

Dün yaptim bugün yedik.Süper hafif bir tatli.Cok hosumuza gitti.Paylasimin icin tekrar tesekkür ederim.Sevgiler

sema dedi ki...

ya ben bişi dicem ama ben bu tatlıyı rizede yemiştim özel bi üzümden yapılıyordu sanki kokulu üzüm diyorlardı mayhoş bir tadı oluyordu normal siyah üzümden de olur mu ki:)

sema dedi ki...

ya ben bu tatlıyı rizede yemiştim ama özel bir üzümden yapıyorlardı normal siyah üzümden de olur mu ki denesek:) mayhoş bi tadı vardı ondan sevmiştim de