Disable Copy And Past

31 Ağustos 2010 Salı

Tavuklu Patlıcan Kayıkları


Bu tarifimle de Hamaratabla'nın Maggi sponsorluğunda düzenlediği "Fırında Tavuk Yemekleri yarışmasına" katılıyorum.

Malzemeler :
500 gr. Kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü
3 adet bostan patlıcanı
250 gr. Kültür mantarı
1 adet domates
2 adet sivri biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1-2 diş sarımsak
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber, kekik
Domates salçası

Üzerine;
Domates, biber ve kaşar peyniri rendesi

Kızartmak için;
Sıvı yağ

Yapılışı :
Mantarlar iyice yıkanıp, dilimlenir ve limonlu suda haşlanır. Suyu süzülür.
Sıvı yağ bir tencereye alınıp ısıtılır. Tavuk etleri eklenip, suyunu çekinceye kadar kavrulur. Mantarlar ve yemeklik doğranmış biberler de eklenip kavurmaya devam edilir. Domatesler kabukları soyulup küp şeklinde doğranır. Kıyılmış sarımsaklarla birlikte tencereye eklenir. Domatesler eriyinceye kadar karıştırılarak pişirilir. Salça ve yeteri kadar sıcak su eklenir. Tuz ve baharatlarla tatlandırılıp pişmeye bırakılır. Patlıcanlar alacalı soyulup, boyuna ikiye bölünür ve tuzlu suda 15 dakika kadar acısının çıkması için bekletilir. Yıkanıp kurulanarak kızgın yağda kızartılır. Kağıt havlu üzerine alınarak fazla yağları süzülür. Bir kaşık yardımıyla ortaları çukurlaştırılır, bir fırın kabına dizilir. Hazırlanan tavuklu harç patlıcanlara paylaştırılır. Üzerlerine domates-biber dilimleri ve kaşar peyniri rendesi serpilir. 1 tatlı kaşığı salça 1 su bardağına yakın sıcak suda eritilip fırın kabına dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kaşar eriyinceye kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

2 yorum:

Miskokulu Lezzetler -Mine- dedi ki...

Diğer tavuk yemekleriniz gibi bu da çok hoş elinize sağlık sevgiler...

anneanneninemekleri dedi ki...

Tel kadayıf da ,patlıcan da çok güzel görünüyor.Döktürmüşsünüz tek kelimeyle.Elinize sağlık.