Disable Copy And Past

26 Ağustos 2010 Perşembe

Patates ve Patlıcan Oturtma



Malzemeler :
1 kg. kemer patlıcanı/patates
300 gr. kıyma
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1-2 diş sarımsak
2 adet domates
3-4 adet sivri biber
1 yemek kaşığı domates salçası
tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Kızartmak için;
sıvı yağ
Yapılışı :
Patlıcanlar alacalı soyulup halka şeklinde doğranır ve acısının çıkması için 15 dakika kadar tuzlu suda bekletilir./Patateslerin kabukları soyulur ve halka şeklinde dilimlenir. Tuzlu sudan çıkarılan patlıcanlar yıkanıp kurulanır. Kızgın yağda patlıcanlar/patatesler kızartılır ve kağıt havlu üzerine alınarak fazla yağları süzülür.
Bir tavaya sıvı yağ alınıp ısıtılır, yemeklik doğranmış soğan ve sarımsak eklenip kavrulur. Kıyma da tavaya alınır ve kendi suyunu bırakıp çekinceye kadar kavrulur. Tuz ve baharatlarla tatlandırılıp ocak kapatılır. Patlıcanlar/patatesler bir fırın kabına dizilir. Üzerine kavrulan kıyma yayılır; domates-biber dilimleri yerleştirilir. Domates salçası 1/2 su bardağı sıcak suda eritilip yemeğin üzerine gezdirilir ve 180 derece fırında pişirilir.
Afiyet olsun.

4 yorum:

derya dedi ki...

Canım yine harika lezzetler çıkmış
mutfaktan ellerine sağlık bereketli
iftarlar sevgiler...Bayılırım hari
ka görünüyor:))

canan dedi ki...

İçine patlıcan giren herşeyi çok severim,nefis gözüküyor ellerine sağlık.İyi iftarlar diliyorum...

n. ışıl karagöz dedi ki...

PATATES VE PATLICAN BIDE KABAK OLSA BAYILIRIM

sevil(birdemliksohbet) dedi ki...

birselcim ellerine sağlık fıstığım afiyet bal olsun
sevgiler