Disable Copy And Past

13 Temmuz 2010 Salı

Muz Flambe



Malzemeler :
1 çay bardağı toz şeker
1 adet portakalın sıkılmış suyu (1 çay bardağı kadar)
1 tatlı kaşığı tereyağı
2-3 adet muz (kabukları soyulup dilimlenmiş)
1/2 çay bardağı muz likörü (flambe yapmak için)
dondurma
istediğiniz süsleme malzemeleri (karamel ya da çikolata sos, toz fıstık, vb.)

Yapılışı :
Şeker derin ve geniş bir tavaya (vok tava) alınır. Şeker eriyip karamel rengini alıncaya kadar karıştırılır. İyice karamel rengini alınca portakal ya da limon suyu sonra da tereyağı eklenip karıştırılır. Hazırlanan karamel sosa dilimlenmiş muzlar eklenip, tava sallanarak muzla sos iyice karıştırılır. Bu aşamada likör eklenip flambe (alevlendirme) yapılabilir. Likör yavaşça tavaya eklenir ve alevlenince ocaktan alınır. Flambe yapılırken tavadan uzak durulması, etrafta alev alabilecek eşyaların olmaması gerekir. Alevler kısa süreli olacaktır. (Ben alevlendirme yapmaya cesaret edemedim, başka zamana kaldı.)
Karamelize olmuş muzlar ılıklaşınca dondurma ve istenilen soslar eşliğinde servis yapılır.
Afiyet olsun.

1 yorum:

derya dedi ki...

Canım harika bir görüntü ellerine sağlık sevgiler...