Disable Copy And Past

5 Temmuz 2010 Pazartesi

Fındıklı-Marmelatlı Kurabiye

Sofra Dergisi'nin Ocak 2010 sayısından çok önceden denediğim bir tarif. Evde marmelat kalmadığı için çok başarılı bir sunum olmadı.

Yapılışı :
1 çay bardağı kıyılmış fındık
1,5 su bardağı un
3 yemek kaşığı tereyeğı
5 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 adet yumurta

Bulamak için;
4 yemek kaşığı toz şeker

Üzerine;
çilek marmeladı, file fıstık

Yapılışı :
Hamur için verilen malzemeler karıştırılıp iyice yoğrulur. Hazırlanan hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopartılıp silindir şekli verilir. Toz şekere bulanıp 2 parmak kalınlığında dilimlenir, kesilen kısım üste gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Ortalarına başparmakla bastırılır. 190 derece fırında 10 dakika pişirilir. Soğuyunca çukur kısımlarına bolca marmelat doldurulur, file antepfıstığıyla süslenip servis yapılır.

Afiyet olsun.

3 yorum:

Huriye dedi ki...

cok hos bir kurabiye olmus arkadasim ellerine saglik,sevgiler.

Miskokulu Lezzetler -Mine- dedi ki...

Nefis bir kurabiye tarifi daha . Böyle de çok güzel olduğuna eminim.Elinize sağlık sevgiler...

Yildiz dedi ki...

Şekli ve malzemeleri güzel değişik biraz ellerine sağlık canım ...