Disable Copy And Past

15 Haziran 2010 Salı

Spiral Poğaça



Daha önce yayınladığım Sodalı poğaça hamurunu bu şekilde denedim.

Malzemeler :
1 paket yaş maya (42gr.)
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 şişe soda (200ml. maden suyu)
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un

Yapılışı :
Ilık sütün içine toz şeker ve maya atılıp, karıştırılarak maya eritilir. Sıvı yağ ve soda eklenir. Tuz ve aldığı kadar un ilavesi ile ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğrulur. Üzeri nemli bir bezle örtülüp, 40-45 dakika kadar mayalanması için bekletilir. Mayalanan hamurdan parçalar kopartılıp, yuvarlanarak şerit yapılır ve kendi etrafında göndürülerek spiral şekil verilir. Hazırlanan poğaçalar yağlı kağıt serilmiş ya da yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizilip, 30 dakika kadar mayalanması için tepside bekletilir. Bu süre sonunda üstlerine yumurta sarısı sürülüp, 170 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Poğaça Hamurundan Pizza


Tepsiye fazla gelen poğaça hamurunu pizza yaparak değerlendirdim.
Mayalı hamur pizza boyunda açılır, üzerine domates sosu yayılır. Yuvarlak dilimlenmiş mozarella peyniri ve dilimlenmiş sucuklar dizilir. Üzerine kekik vb. serpilir. (Ben kotanyi Pizza harcı kullandım. Beni Kotanyi pizza harcı ile tanıştıran Hilal' e tekrar teşekkürler.) Son olarak üzerine sarımsaklı zeytinyağı gezdirilip, 180 derece fırında pişirilir.
Afiyet olsun.

6 yorum:

ilknur dedi ki...

Ellerine sağlık ikiside muhteşem görünüyor.Afiyetler olsun..
Sevgiler....

Saglıklımutfak dedi ki...

Canım eline sağlık. Harçları kullanmana sevindim . Sevgilerimi yolladım:)

F İ L İ Z dedi ki...

ellerine sağlık

çok hoş görünüyolar

derya dedi ki...

Birselciğim ellerine sağlık harika
görünüyor sevgiler...

çeşnici Handan dedi ki...

Çok güzel görünüyor ellerine sağlık.

ARZU dedi ki...

Çok lezzetli görünüyorlar.Ellerinize sağlık...