Disable Copy And Past

25 Haziran 2010 Cuma

Patatesli Börek

Malzemeler :
6 adet böreklik yufka
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvı yağ

İçine;
4-5 adet patates
domates salçası
tuz, kırmızı pulbiber, karabiber

Yapılışı :
Patatesler haşlanıp kabukları soyulur. Sıcak iken çatalla ezilip, salça tuz ve baharatlarla tatlandırılır, soğumaya bırakılır.
Büyük çukur bir kapta su, süt ve sıvı yağ karıştırılıp sos hazırlanır.
Yufkalardan ilki temiz bir zemine serilir. Üzerine kaşıkla sos gezdirilir. Bir kenarı hafifçe içe doğru katlanır. Katlanan kısmına boydan boya patatesli harç yerleştirilir ve rulo şeklinde sarılır. Yağlı kağıt serilmiş kare ya da dikdörtgen fırın tepsisine dizilir. Bütün yufkalar bitinceye kadar bu işlem tekrarlanır. Hazırlanan böreklerin üzerine kalan sos fırça yardımı ile sürülür. Bıçak yardımıyla istenilen uzunlukta dilimler kesilir. 150 derece fırında iyice kızarıncaya kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

3 yorum:

Miskokulu Lezzetler -Mine- dedi ki...

Çok nefis görünüyor elinize sağlık prensesi öpüyorum iyi hafta sonla..rı

ilknur dedi ki...

Muhteşem görünüyor.Resmen gel beni ye diyo :))Ellerine sağlık...

Saglıklımutfak dedi ki...

MMH Eline sağlık