Disable Copy And Past

16 Haziran 2010 Çarşamba

Enginarlı Salata


Nurşen arkadaşımızın evsahipliğini yaptığı 'Blog Kulübü Yemekteyiz etkinliğine' gönderiyorum. Kendisine nazik daveti için çok teşekkür ediyor ve bol tarifli bir etkinlik diliyorum.
Son günlerde bazı dergi ve blogcu arkadaşlarımda sık gördüğüm bir salata. Ben de evde bulabildiğim yeşilliklerle denedim.
Malzemeler :
2 adet enginar
3-4 yaprak lolloroso (Akdeniz yeşilliği)
1 tutam semizotu
8-10 adet roka yaprağı
dereotu, maydanoz
5-6 adet biberli yeşil zeytin
çeri domates
Sos için;
Limon suyu, zeytinyağı ve tuz
Yapılışı :
Enginarlar yıkanıp üzerlerine limon suyu dökülür ve buharda haşlanır. (Nutricook ile 8 dakika pişirdim.)
Yeşillikler yıkanıp kurutulur ve bıçak değdirmeden iri parçalara bölünüp salata tabağına yerleştirilir. Enginarlar soğuyunca dilimlenir, dilimlenmiş biberli zeytin ile birlikte salatanın üzerine yerleştirilir. Çeri domates ile süslenir. Sos malzemeleri çırpılarak salatanın üzerine gezdirilir.
Afiyet olsun.

3 yorum:

umutluhayat dedi ki...

enginrı her şekilde çok severim.ellerine sğalık birselcim çok güzel olmuş

Saglıklımutfak dedi ki...

Nefis olur bu salatalar bilirim. Eline sağlık canım

Melekperim Su dedi ki...

besleyici bir salata olmuş canım ellerine sağlık.