Disable Copy And Past

27 Mayıs 2010 Perşembe

Fırın Poşetinde Sebzeli Tavuk

Tarifimi Hamaratabla'nın Maggi sponsorluğunda düzenlediği "Fırında Tavuk Yemekleri yarışmasına" gönderdim.

Malzemeler:
1 adet bütün tavuk
3-4 adet patates
200 gr. kültür mantarı
1 adet havuç
tuz, kekik, kırmızı pulbiber, biberiye
yarım limonun suyu

Fırın pişirme poşeti

Yapılışı :
Tavuk ateşin üzerine tutularak ince tüyleri yakılmak suretiyle temizlenir ve yıkanır. Üzerine limon suyu sürülüp, tuz, kekik, biberiye ve kırmızı pulbiber serpilir.
Fırın poşetine bir tatlı kaşığı un dökülüp sallanır ve tavuk poşete yerleştirilir.
Mantarlar temizlenip yıkanır; havuç ve patates kabukları soyularak dilimlenir ve bütün sebzeler tuzla harmanlanıp fırın poşetine doldurulur. Poşetin ağzı kapatılıp, kürdanla birkaç yerinden delik açılır. 180-200 dereceli fırında iyice kızarıncaya kadar pişirilir. (Biz fazla kızarmasını bekleyememiştik.)

Afiyet olsun.

1 yorum:

Tuğba dedi ki...

Ellerinize sağlık en çok sevdiğim yemeklerden biri.