Disable Copy And Past

7 Nisan 2010 Çarşamba

Zeytinyağlı İçbaklalı Enginar




Malzemeler :
6 adet ayıklanıp, temizlenmiş enginar
1kg. iç bakla
1 adet kuru soğan
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 limonun suyu
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı (silme) un
Yapılışı :
İç baklalar çizilip, kabukları hafifçe aralanıncaya kadar haşlanır ve kabukları soyulur.
Yemeklik doğranmış soğan zeytinyağında pembeleştirilir. Un eklenip bir süre kavrulur ve su eklenir. Kaynamaya başlayınca iç baklalar tencereye ilave edilir. Limon suyu, tuz ve şeker eklenip, karıştırılır. Enginarlar baklaların üzerine kapatılır, kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. (Enginarlar tencereye alınıncaya kadar limonlu suda bekletilir, aksi halde kararırlar.) Soğuduktan sonra enginarlar servis tabağına alınır, baklaların suyu süzülür ve blendırdan geçirilerek püre haline getirilir. Bakla püresi krema pompasına doldurulup enginarların üzerine istenilen şekilde sıkılır. Dereotu ile süslenerek servis yapılır.

Afiyet olsun.

18 yorum:

FİKRİYE ERKOÇ dedi ki...

görüntü çok orjinal ellerine sağlık

FİLİZ dedi ki...

ellerine sağlık görüntü çok güzel

derya dedi ki...

Birselcim ellerine sağlık bende çok
sık yaparım iç baklalı sunum harika
sevgiler...

şehnaz dedi ki...

BİRSELCİM NE GÜZEL OLMUŞ...ELLERİNE SAĞLIK CANIM..

Saglıklımutfak dedi ki...

Çok şık olmuş eline sağlık canım

sevil(birdemliksohbet) dedi ki...

birselim yemek nefis olmuş ellerine sağlık

Damak Tadı dedi ki...

Çok leziz ve şık görüntüsü var..Bu güzelliğe kimse hayır diyemez..)Ellerine sağlık..Sevgiler..

Miskokulu Lezzetler -Mine- dedi ki...

Elinize sağlık her zamanki gibi harika bir sunum lezzetide eminim harikadır.Sevgiler.

SADECE YEMEK dedi ki...

Canım enginara bayılırım görüntüde muhteşem,ellerine sağlık.sevgiler...

SERAP dedi ki...

enginar bu haliylede cok güzel olmus...Ellerine saglik..

umutluhayat dedi ki...

enginarı çok severim ama baklalısını hiç yememiştim.sunum harika olmuş,tam yemelik belli birselcim.ellerine sağlık

kalpkurabiye dedi ki...

ellerine sağlık canımm nefis görünüyor kesinlikle:))

susamcorekotu dedi ki...

BU NE GÜZEL NE ORJİNAL BİR GÖRÜNTÜ ELLERİNE SAĞLIK

Yemekbahane dedi ki...

Çok değişik bir sunum olmuş, hiç baklayı blendırdan çekmek aklıma gelmezdi.
Eline sağlık

Pembe Tatlar dedi ki...

Birselciğim görüntütü süper daha ne olsunki..

Ellerine sağlık..

Seda Yazıcı dedi ki...

Birselcim görüntü nefis ,enginar çıktığından beri her gün masamızda var bayılırım bu tada, eline sağlık
sevgiler

Huriye Kimdir? dedi ki...

Birselcim eline saglik çook SIK bir sunum olmus pek begendim,afiyetler olsun..

emelce yemek dedi ki...

bayiliyorum senin bu yemekleri sunumuna eline saglik