Disable Copy And Past

5 Nisan 2010 Pazartesi

Tuzlu Kurabiye


Sofra Dergisi'nin Mart sayısından denediğim bir tarif. Umduğumdan daha güzel bir sonuç aldım.



Malzemeler :

125 gr. oda sıcaklığında margarin

2 yemek kaşığı yoğurt

1 yemek kaşığı sirke

1 adet limonun rendelenmiş kabuğu

1 çay kaşığı tuz

aldığı kadar un


Üzerine;

1 adet yumurtanın sarısı

çörekotu, haşhaş tohumu


Yapılışı :

Bütün malzemeler yoğurma kabına alınıp, aldığı kadar un eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur. Hamurdan cevizden daha küşük parçalar kopartılıp, isteğe göre şekil verilir. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilen kurabiyelerin üzerine yumurta sarısı sürülür, çörekotu-haşhaş tohumu serpilir. 170-180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.


Afiyet olsun.

12 yorum:

FİLİZ dedi ki...

ellerinize sağlık birsel hanım...

sevil(birdemliksohbet) dedi ki...

CANIM BENİM ELLERİNE SAĞLIK NEFİS OLMUŞ
AFİYET BAL OLSUN ..

ARZU dedi ki...

Ellerinize sağlık...

emelce yemek dedi ki...

cok guzel gorunuyorlar ellerine saglik

tatlilar gülcandan dedi ki...

Ellerine saglik canim.

derya dedi ki...

Birselcim ellerine sağlık tuzlu pas
talar harika kocaman öpüyorum...

Saglıklımutfak dedi ki...

Birsel cim nasılsın . ne konuşabildik ne görüşebildik . iyisin dir umarım eline sağlık kurabiyeler pastaneden çıkmış gibi. sevgiler

kalpkurabiye dedi ki...

nefiss görünüyor canım ellerine emeklerine sağlık..

defneylebirlikte dedi ki...

bayılırım...fırsat bulabilsem de yapsam...ellerine sağlık canım.

hanife dedi ki...

süper bir görüntü lezzetinide tahmin edebiliyorum eline sağlık

umutluhayat dedi ki...

birselcim harika olmuş.ellerine sağlık

susamcorekotu dedi ki...

ne güzel görünüyorlar eline sağlık hem ev yapımı hem uzun süre dayanır
şifa olsun:))