Disable Copy And Past

29 Nisan 2010 Perşembe

Patlıcan Köftesi

"Sefarad Yemekleri" kitabından denediğim bir tarif.

Malzemeler :
1 kg. bostan patlıcanı
250 gr. kıyma
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı un
tuz
Kızartmak için;
3-4 yemek kaşığı un
2-3 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
Yapılışı :
Patlıcanlar közlenir, kabukları ayıklanır, yıkanır ve süzgeçte süzülür. Suları iyice sıkılmış patlıcanlar mutfak robotunda çekilir. Patlıcanlara tuz, kıyma, un ve 1 yumurta eklenip yoğrulur. Köfte şekli verilip un ve yumurtaya bulanarak kızgın yağda kızartılır.
Afiyet olsun.

4 yorum:

derya dedi ki...

Birselcim peşpeşe iki leziz tarif ellerine sağlık sevgiler...

emelce yemek dedi ki...

cok guzel bir lezzet olmustur,ben de deneyecegim tarif icin tesekkurler

MÜNSTER dedi ki...

Cok degisik ve (eminim) lezzetli bir köfte olmus... Denenecekler dosyama aldim bile... Sevgilerimle,

umutluhayat dedi ki...

çok değişik bir köfte eminim çokta lezzetlidir etle patlıcan kaışınca