Disable Copy And Past

13 Nisan 2010 Salı

Kıymalı Kır Pidesi


Malzemeler :
Hamuru için;
4 su bardağı un
1 paket instant maya
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 su bardağı süt
aldığı kadar su
Kıymalı harç için;
300-350 gr. kıyma
2 adet kuru soğan
2 adet domates
2 adet sivri biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz, karabiber, kırmızı pulbiber
1 tatlı kaşığı domates salçası
Üzerine;
yumurta sarısı
Yapılışı :
Hamur için verilen malzemeler süt ve su haricinde derin bir kaba alınarak karıştırılır. Ilık süt ve aldığı kadar su eklenip ele yapışmayan yumuşak bir hamur oluncaya kadar yoğrulur. Üzeri kapatılarak iki misli kabarıncaya kadar mayalanmaya bırakılır.
Bir kaba kıyma, rendelenmiş soğan ve domates, kıyılmış sivri biber, sıvıyağ, tuz, karabiber, kırmızı pulbiber alınıp yoğrulur.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler kopartılır. Pasta tabağı büyüklüğünde açılarak ortasına kıymalı harç paylaştırılır. Kenarları içe doğru katlanarak oval şekilli pideler hazırlanır.Yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir. İsteğe göre ıspanaklı, patatesli, vb. gibi iç malzemelerle de hazırlanabilir.
Afiyet olsun.

8 yorum:

derya dedi ki...

Ahhhh birselcim olsada yesem bu gü
zel pidelerden ellerine sağlık sevgiler...

derya dedi ki...

Birselcim sımsıcak içten övgü dolu yorumun için sonsuz teşekkürler sev
giler...

F İ L İ Z dedi ki...

ellerine sağlık çok severim ama hiç denemedim.

FİLİZ'CE LEZZETLER dedi ki...

çok cnm çekti şimdi,gecenin bu saatinde..ellerine sağlık,nefiss gözüküyor..

umutluhayat dedi ki...

harika olmuş canım ellerine sağlık

susamcorekotu dedi ki...

birselcim profosyonelliğin sadece pastalarda değil tuzlularda da gösteriyorsun,mükemmel olmuş sevgiler

Kevser dedi ki...

Hmmm, bunlar harika görünüyorlar, gecenin bu vaktinda aklima düstüler simdi ne yapacaz??

Ellerine saglik diyorum, nefis olmuslar bu güzellikler.

Sevgilerimle

tılsım dedi ki...

harika görünüyor olsa da yeseydik çok da severim..ellerine sağlık birsel..sevgilerimle..