Disable Copy And Past

15 Nisan 2010 Perşembe

Havuçlu-Etli Pilav

Malzemeler :
1,5 su bardağı pilavlık pirinç
400gr. kuzu eti (minik küpler halinde doğranmış)
4 adet orta boy havuç
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
yeteri kadar tuz
sıcak su

Yapılışı :
Ön hazırlık olarak pirinç yıkanarak tuzlu sıcak suda en az yarım saat bekletilir. Havuçlar jülyen (kibrit çöpü gibi) doğranır. Sıvı yağ ve terayağı teflon ya da yanmaz bir tencereye alınıp kızdırılır. Etler tencereye eklenip harlı ateşte kavrulur. Jülyen doğranmış havuçlar ilave edilir ve bir süre pişirilir. Bir miktar sıcak su eklenip etler yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakılır. Etler pişip, suyunu çekince; yıkanıp süzülen pirinç tencereye eklenir. Etli malzeme ile karıştırılmadan, kaşıkla üzeri düzeltilir. Yeterince sıcak su (ben 2,5 su bardağı koydum.) eklenir, tuzu eklenerek kısık ateşte pişmeye bırakılır. Pirinçler yumuşayınca ocak kapatılır. Kaşıkla pilavın bir kaç yerinden delikler açılır ve kapağı kapatılarak bir süre demlenmeye bırakılır. Tencere servis tabağına ters çevrilerek (pirinçler alta, etli karışım üste gelecek şekilde) servis yapılabilir.

Not : Ben kek kalıbıyla sunum hazırladığım için hepsini ayrı ayrı pişirdim.

Afiyet olsun.

24 yorum:

Miskokulu Lezzetler -Mine- dedi ki...

Birsel Hanım hem sunum hemde tarifleriniz çok güzel elinize sağlık.Sevgiler.

IŞIL dedi ki...

ÇOK İŞTAH AÇICI Bİ GÖRÜNTÜ

F İ L İ Z dedi ki...

birden acıktığımı hissettim
ellerine sağlık harika olmuş

estergonyesil dedi ki...

Şaheser olmuş. Bayıldım çok güzel bir görüntü olmuş bu hafta yapacağım kesin ellerine sağlık...

derya dedi ki...

Birselcim ellerine sağlık harika bir görüntü sevgiler...

DUSBAHCESI dedi ki...

Tam bahar pilavi olmus! Ellerine saglik canim.

SERAP dedi ki...

Ne güzel bir tabak bu böyle.Canli taptaze misler gibi ayni zamandada bulundugumuz mevsime uygun......Ellerine saglik.

Huriye Kimdir? dedi ki...

Cok hos bir goruntu birselcim,eline saglik,efiyetler olsun,opuyorum seni.

emelce yemek dedi ki...

gunes gibi ne guzel olmus ellerine saglik

GÜL dedi ki...

aman efendim bu ne güzellik eline sağlık harika olmuş

papatya68 dedi ki...

Birselciğim görüntü şahane havuç biraz fazla gibi geldi bana ama lezzetinden şüphem yok ellerine sağlık canım sevgiler

kalpkurabiye dedi ki...

canımm yine sunumun ve şıklığınla renk kattın bizlere emeklerine sağlık..

umutluhayat dedi ki...

ayçiçeği gibi olmuş.ellerine sağlık birselcim.sevgiler

Birsel ve İrem dedi ki...

Kalıbın şeklinden dolayı havuç fazla gibi görünüyor ama havuçların hemen altında pilav var. Yine de havuç miktarını zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

tatlilar gülcandan dedi ki...

Canim harika bir sunum afiyetler olsun.

susamcorekotu dedi ki...

resmi uzaktan görünce senin kek kalıbın aklıma geldi yanılmamışım:)
eline sağlık canımsın şifa olsun

MÜNSTER dedi ki...

Süper bir sunum olmus.... Ellerine saglik... Sevgilerimle,

Eylem dedi ki...

ellerine saglık güzelim.

Melekperim Su dedi ki...

Ayçiçeği görüntüsüyle, harika olmuş ellerine sağlık canım.

sevil(birdemliksohbet) dedi ki...

ellerine sağlık canım nefis olmuş..
güzel bir hafta sonu dilerim sana

Çağla dedi ki...

Ayçiçeği Pilav!
Süper gözüküyor,ellerinize sağlık!
Sevgiler

mehtap kuzucu dedi ki...

elinize sağlık Birsel hanım çok güzel bir sunum olmuş,lezzetininde çok güzel olduğuna eminim.bloğunuzla yeni tanıştım,izlemeye aldım,gerçektende çok güzel bir bloğ sıkı takipçisi olacağım galibabende sizi bloğumda görmekten mutlu olacağımhttp://ucelma.blogspot.com/sevgiyle kalın

pelince dedi ki...

Nefis gözüküyor ,ellerine sağlık..
tanıştığımıza tekrar çok memnun oldum..

sevgiler..

benhurum dedi ki...

Pilavın farklı sunumlarını bende çok severim, ellerinize sağlık çok leziz görünüyor. Bu arada sizi tanıdığıma çok memnun oldum, sevgiler...