Disable Copy And Past

17 Mart 2010 Çarşamba

Zeytinyağlı Bakla

Baharın müjdecisi olarak bilinen baklayı da pişirdim ama daha baharın geldiği yok :((

Malzemeler :
1 kg. taze bakla
1 adet orta boy kuru soğan
1 demet dereotu
1/2 limon
2 tatlı kaşığı toz şeker
tuz
1 çay bardağına yakın zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
Yapılışı :
Baklalar ayıklanıp tuzlu suya atılır. Yemeklik doğranmış soğan zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavrulur. Yıkanmış baklalar eklenip bir süre kavrulur. Un, limon suyu, tuz, şeker ve ince kıyılmış dereotu eklenip, tencere arada bir sallanarak baklaların kendi suyuyla bir süre daha pişirilir. Yeterli miktarda su eklenip, baklalar iyice yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişmeye bırakılır. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve kıyılmış deretotu dökülerek, soğuk servis yapılır.
Afiyet olsun.

4 yorum:

ARZU dedi ki...

Ellerinize sağlık. Bakla zamanı geldi tabi...

SeViL ( DenizFeneri ) dedi ki...

Ellerine sağlık yeme de yanında yat..
Afiyetler olsun bereketi ile..

Sevgilerle..

umutluhayat dedi ki...

ellerine sağlık canım tam bir bahar yemeği

"Mine" dedi ki...

Ellerine sağlık şekerim.
Babam bende kalacak 2-3 gün.
Annem yazlığa gitti de =)
Babam da gelirken bakla almış, hiç denemedim ve napıcam diye düşünürken, blogları gezeyim dedim.İyi ki demişim.Çok sağolasın vallahi.Kalbim temizmiş, tarif karşıma çıktı =)