Disable Copy And Past

23 Mart 2010 Salı

Üzümlü-Cevizli Badem Aromalı Kek



Malzemeler :
125 gr tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
4 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1,5 kahve fincanı kuru üzüm
1 su bardağına yakın iri parçalar halinde ceviz
2 su Sinangil Badem Aromalı Kek unu (kek karışımı kabartma tozu içerdiği için kabartma tozu kullanılmaz.)
file fındık
Yapılışı :
Çukur bir kapta tereyağı ve pudra şekeri mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Önce yumurtalar daha sonra süt karışıma eklenip çırpmaya devam edilir. Badem aromalı kek unu eklenir ve iyice karıştırılır. Son olarak kuru üzüm ve ceviz eklenir. Margarinle yağlanan kalıba file fındık serpilir ve hamur kalıba dökülerek üzeri kaşıkla düzeltilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirilir. (Kekin pişip, pişmediği kürdan batırılarak kontrol edilir. Kürdan kuru çıkıyorsa kek pişmiş demektir.) Soğuyan kek kalıptan çıkarılır ve dilimlenerek servis yapılır.

12 yorum:

derya dedi ki...

Birselcim her zamanki gibi harika
sın ellerine sağlık sevgiler...

tatlilar gülcandan dedi ki...

Canim ellerine saglik nefis görünüyor islak kekte güzel görünüyor ellerine saglik

FİLİZ dedi ki...

herzaman ki gibi süper ellerine sağlık arkadaşım.

umutluhayat dedi ki...

birselcim kekin harika olmuş.ellerine sağlık.çayın yanına bir dilim alabilirmiyim

Sema dedi ki...

yanında birde demliçay harika görünüyor birsencim ellerine sağlık

Hilalland dedi ki...

Birselcim uzun zamandır kek yapmadım sanırım . bu aralar yapma zamanı gelmiş:) eline sağlık. Buluşmayla ilgili yer ve program önümüzdeki günler de bildirilecek canım bu arada bunu da söyleyeyim

kalpkurabiye dedi ki...

ben kurabiye canavarıyım sende kek elinden hiçbir kek kaçmıyor harikasın:)) ellerine sağlık canımm..

SeViL ( DenizFeneri ) dedi ki...

Ellerine sağlık harıka bir kek gene karşımda..
Afiyetler olsun bereketi ile..

Sevgiler..

emelce yemek dedi ki...

pamuk gibi belli ellerine saglik

MÜNSTER dedi ki...

Ellerine saglik canim benim... Her zamanki gibi süper bir görüntü... Sevgilerimle, iyi aksamlar...

Huriye Kimdir? dedi ki...

Arkadasim eline saglik,bir dilimcik aliyorum,badem aromali herseyi çok severim,ayri bir tad katar,özellikle badem tozunu çok kullaniyorum tatlilarda (irmik gibidir) ve nefis olur,sevgiler.

gülay mutfakta dedi ki...

canım ellerine sağlık.. harika görünüyor..