Disable Copy And Past

10 Şubat 2010 Çarşamba

Zeytinyağlı Yerelması



Malzemeler :
1 kg. yerelması
2 adet havuç
1 adet orta boy kuru soğan
1,5 yemek kaşığı pirinç
1/2 limonun suyu
1 çay bardağına yakın zeytinyağı
1 tatlı kağışı toz şeker
dereotu
tuz, su
Yapılışı :
Yemeklik doğranmış soğanlar zeytin yağında kavrulur. Yuvarlak doğranmış havuçlar da tencereye eklenip kavurmaya devam edilir. Yerelmalarının kabukları soyularak doğranır ve tencereye ilave edilir. Tencerenin kapağı kapatılarak bir süre kısık ateşte kendi suyuyla pişirilir. Daha sonra limon suyu, üzerine çıkacak kadar sıcak su, tuz ve toz şeker eklenir. Üzerine yıkanmış pirinçler yayılır. Karıştırmadan kısık ateşte pirinçler ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Üzerine kıyılmış dereotu serpilerek soğuk servis yapılır.
Afiyet olsun.

3 yorum:

IŞIL dedi ki...

çok saglıklı yıyecekler

SeViL ( DenizFeneri ) dedi ki...

Ellerıne sağlık..
Her zaman ki gibi sunumda çok şık..
Sevgilerle...

mis kokulu lezzetler dedi ki...

Ellerinize sağlık yerelmasını bende yapıyorum ve bloğumda yayınladım.Limon suyu yerine portakal suyu kullanıyorum o da leziz oluyor.İzmirden sevgiler.Mine