Disable Copy And Past

25 Aralık 2009 Cuma

Truffle Kurabiye



Pelininpastanesi 'nden denedim. Parantez içinde verilen ölçüleri kullandım.
Malzemeler :
50 gr. / yarım su bardağı un ( Ben 1 su bardağı un kullandım)
25 gr. (1/4 su bardağı) şekersiz toz kakao
1 çay kaşığı kabartma tozu
90 gr. ince çekilmiş şeker (1 su bardağından 1 parmak eksik)
25 gr. (2 yemek kaşığı) tereyağı
1 adet çırpılmış yumurta
1 tatlı kaşığı kirazlı brendi (1 yemek kaşığı portakal suyu)
yarım su bardağı pudra şekeri
Yapılışı :
Un, kakao, kabartma tozu bir kasede karıştırılır ve üzerine robotta biraz çekilmiş şeker ilave edilir. Tereyağı eklenip parmak uçlarıyla ince ekmek kırıntılarını andırana kadar karışım ovulur. Hafif çırpılmış yumurta ve portakal suyu eklenip yoğrulur ve strech filme sarılıp buzdolabında yarım saat dinlendirilir. Bir kaseye pudra şekeri dökülür. Hamurdan küçük ceviz kadar parçalar koparılıp pudra şekerinin içinde yuvarlanır. Kurabiyelerin her tarafı pudra şekeriyle kaplanınca yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir. Önceden 180ºC'de ısıtılmış fırında yaklaşık 10 dakika pişirilir.
Afiyet olsun.

5 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım ellerine sağlık harika olmuşş....

sevdalıtatlar dedi ki...

ayyy ne güzel bir görüntü lezzetlerinden çatlamışlar
ellerine sağlık.

Eylem dedi ki...

çok güzel gözküyor.ellerine saglık.

kalpkurabiye dedi ki...

birsel hanım kapalı bir cam kaba koysakk acaba saklayabilirmiyizz 3-4 gün kadar çok iyi olur nişanım için yapardımm önceden hazır olurdu cevaplarsanız sevinirimm

Hilalland dedi ki...

çok şık ve leziz görünüyor eline sağlık birsenciğim