Disable Copy And Past

11 Aralık 2009 Cuma

Çerkez Mantısı


Yıllar önce aldığım "Osmanlı mutfağı" isimli bir yemek kitabından bazı değişiklikler yaparak denedim.

Malzemeler :
3 su bardağı Sinangil mantı unu
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
yeteri kadar su
İçine ;
4-5 adet haşlanmış patates
1-2 adet kuru soğan
tuz, karabiber
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Üzerine ;
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı salça
kırmızı pulbiber
Yapılışı :
Haşlanmış patateslerin kabukları soyulur, sıcak iken çatalla ezilir. İnce doğranmış soğanlar sıvıyağda pembeleştirilir. Patatesler eklenip kavrulur, tuz ve karabiberle tatlandırılır.
Un, yumurta yoğurma kabına alınır, tuz eklenip yeteri kadar su ile biraz sertçe bir hamur yoğrulur. Üzeri nemli bir bezle örtülüp 10 dakika kadar dinlendirilir. Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar kopartılıp oklava ile mantı hamuru kalınlığında açılır. Bir su bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesilir. Yuvarlakların ortasına patatesli harç yerleştirip yufkanın karşılıklı iki kenarından tutulup, örgü şeklinde kapatılır. (İlk defa yaptığım için şekil konusunda pek başarılı olamadım.)Bütün hamur bu şekilde hazırlandıktan sonra kaynamış tuzlu suya atılarak pişirilir. Pişen mantılar bir süzgeçle servis tabağına alınır. Üzerine tereyağı, pulbiber ve salça ile hazırlanan sos dökülerek servis yapılır. İsteğe göre sarımsaklı yoğurt dökülebilir. (Ben sarımsaklı yoğurtlu halini daha çok beğendim.)
Afiyet olsun.

11 yorum:

derya dedi ki...

Canım benim hem mantı hem kek elleri
ne sağlık harikasın öpüyorum...

sevil(birdemliksohbet) dedi ki...

OF OF GÖRÜNTÜ SAHANE GEL BENİ YE DİYOR ELLERİNE SAGLIK FISTIGIM

ALEYNA dedi ki...

elinize sağlık.çok zahmatli fakat ağır bir yemek olmuş.yiyenlere afiyet olsun diyorum.şanslılar sizizn gibi bir aşçıları var

sevil(birdemliksohbet) dedi ki...

Becerikli Arkadaşım Merhaba ;
http://birseninmutfagi.com
Ve
http://birdemliksohbet.blogspot.com
Tarafından 15 aralık 2009 ve 15 ocak 2010 tarihleri arasında KEK KALIBI KULLANILARAK HAZIRLANAN TARİFLER YARIŞMASI yapılacaktır.
Hazırlamış olduğumuz tarifleri görselliğine önem vererek yayınlayıp tarifinide sitenizde yayınlamanız şarttır.Kekinizin resmini ve tarifini http://softbowlsilikonkekkaliplari.blogspot.com/ sitemizde yayınlanacaktır.
16 ocak 2010 - 1 subat 2010 tarihleri arasında oylama yapılacaktır.
1 subat saat 14:00 de birinci açıklanıp hediye olarak SOFT BOWL KEK KALIPLARI gönderilecektir.
Ayrıntı için http://softbowlsilikonkekkaliplari.blogspot.com/ tıklayınız.....
Bu yazıyı okuyan tüm site sahipleri DAVETLİDİR....

SİTEMDEKİ BANNER KODUMUZUDA SİTENE EKLERSEN SEVİNİRİM…

atesböcegi dedi ki...

ama bu varya coook lezzetli görünüyor. ellerine saglik canim. kekinde o bicim. hmmmm... hala kokusu geliyor o kadar yogun aromali olmus demek. sevgilerimi gönderiyorum sana canim.

kalpkurabiye dedi ki...

ellerinize sağlıkk nefiss:))

SADECE YEMEK dedi ki...

Ellerine sağlık arkadasım harıka görünüyor...

fatma dedi ki...

ELLERİNE SAGLIK BENİM EŞİM ÇERKEZ VE BU MANTI MUHTEŞEM OLUYOR

Pembe Tatlar dedi ki...

Ellerine sağlık birselciğim bizde buna bardak mantısı yada hingel denir...

gülay mutfakta dedi ki...

ellerinize sağlık.. nefis görünüyor..
sevgilerimle...

GELİNCİK MUTFAK dedi ki...

harika olmuş canım...şekline bayıldım...ellerine sağlık....