Disable Copy And Past

19 Kasım 2009 Perşembe

Zeytinyağlı Kereviz


Malzemeler :
1kg. kereviz
2 adet havuç
1-2 adet patates
1 kase bezelye
1 adet orta boy soğan ya da 1 kase arpacık soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
1/2 limonun suyu
1,5 tatlı kaşığı tozşeker
tuz
Yapılışı :
Yemeklik doğranmış soğan ve küp doğranmış havuçlar zeytinyağında pembeleştirilir. Un eklenip, rengi dönünceye kadar kavrulur. Tencereye su eklenip, karıştırılır. Limon suyu eklenir. Soyulup ikiye bölünen kerevizler yıkanır ve bekletilmeden tencereye alınır. Küp doğranmış patates ve bezelyeler tencereye eklenir. Toz şeker serpilip, tuzu ayarlanır. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Soğuk olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.

1 yorum:

derya dedi ki...

Canım tek kelimeyle muhteşem elleri
ne sağlık harikasın öpüyorum tarifler yok ama:((