Disable Copy And Past

28 Ekim 2009 Çarşamba

Elmalı-Havuçlu Kek

Malzemeler :
4 adet yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı tozşeker
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet havuç ( rendelenmiş )
1 adet elma
1 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı doğranmış kuru kayısı (Günkurusu)
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz

Yapılışı :
Yumurta ve tozşeker karıştırma kabına alınarak mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Sıvıyağ eklenip çırpmaya devam edilir. Un, kabartma tozu ve vanilya birlikte elenerek karışıma eklenir ve karıştırılır. Son olarak, rendelenmiş havuç, rendelenmiş elma, ceviz, sıcak suda bekletilip doğranmış kayısılar ve tarçın eklenip karıştırılır. Hazırlanan hamur, yağlanmış kalıba dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında keke batırılan kürdan kuru çıkıncaya kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

1 yorum:

annemin yemekleri dedi ki...

Bütün tarifler çok iyi,ellerinize sağlık.Sevgilerrrrr.....