Disable Copy And Past

14 Eylül 2009 Pazartesi

Sucuklu Patatesli Börek





Malzemeler :

4 adet böreklik hazır yufka

5-6 adet orta boy patates

2 parmak sucuk

1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

1 adet yumurta

tuz

Kızartmak için;

1,5 su bardağı sıvıyağ

Yapılışı :

Patatesler kabuklarıyla beraber haşlanır. Henüz sıcaklığı geçmeden kabukları soyulur ve çatalla ezilir. İçine küp doğranmış sucuk, kaşar peyniri, yumurta sarısı ve tuz eklenip karıştırılır. İlk yufka temiz bir zemine serilir ve iki eşit yarım daire olacak şekilde kesilir. Kesilen düzgün kısmına patatesli harç yerleştirilir. Yuvarlak kenarlarına fırça yardımıyla yumurta akı sürülür. İç malzeme yerleştirilen kısımdan başlanarak rulo şeklinde sarılır. (Ben kenar fazlalıklarını içe katladım, böylece böreklerin hepsi aynı kalınlıkta oldu.) Rulo 4 parmak (4-5cm. ) eninde kesilir. Aynı işlem diğer yufkalar için de tekrarlanır. Hazırlanan börekler kızgın yağda kızartılıp, fazla yağlarının süzülmesi için kağıt havlu üzerine alınır. Sıcak servis yapılır.

Afiyet olsun.

3 yorum:

Gülcan dedi ki...

Canim cok güzel bir tarif bu paylastigin icin tesekkürler.Gül tatlisida nefis görünüyor .Sevgiler canim öptüm.

derya dedi ki...

Canım ellerine sağlık yine ne güzel lezzetler var sayfanda.
Kadir Gecesi değer gecesidir, Allah tarafından değerli kılınmış bir gecedir. Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Bu gece bir ömürden daha hayırlıdır. Ellerin açıldığı, gözlerin dualarla yaşardığı, kalplerin okşandığı Kadir Gecesinde bütün insanların günahlardan uzaklaşıp tövbelerinin kabul edilmesini niyaz ederiz. Allah tüm inananları iman yolundan ayırmasın

FERZAN dedi ki...

Ellerin duaya uzandigi, sinelerin dostlara açildigi, gözlerin masumiyet aradigi bu mubarek günde tum dualariniz kabul olmasi dilegiyle ikadir geceniz mübarek olsun