Disable Copy And Past

29 Eylül 2009 Salı

Çikolata Kaplamalı Fındıklı Kurabiye


Tarifi Burçin'in denemeleri nden, uygulama benden. Aslında bu tarifi geçen sene yapmış ve Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği'nde yayınlamıştım. Kurabiyeler kategorisinde göremeyince tekrar yayınlamaya karar verdim. Tarifini aynen aktarıyorum.
Malzemeler :
200 gr. tuzsuz tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
3,5 su bardağı un
2/3 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ince çekilmiş fındık
2/3 su bardağı iri dövülmüş fındık
80 gr. rendelenmiş bitter çikolata
½ çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı su
1 paket vanilya
Kaplama ve Süsleme için :
250 gr bitter çikolata
File Fıstık
Toz Fıstık
Hindistan cevizi rendesi
Pudra Şekeri
Yapılışı :
Fırını 160º C’ye ayarlıyoruz. Kurabiyenin içine katacağımız fındıkları 10 dk. fırınlayıp çıkardıktan sonra tarifte kullanacağımız şekilde (ince çekilmiş ve iri dövülmüş) hazırlıyoruz. Tereyağını mikser ile krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Sırasıyla ve karıştırmaya devam ederek şeker, vanilya ve suyu ilave ediyoruz. İnce çekilmiş fındık ve çikolata rendesini ilave ederek tahta bir kaşık ile karıştırıyoruz. Elenmiş un ve tuzu azar azar ilave ederek elimizle yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Bu aşamada çok az daha un ilavesi gerekebilir. İri dövülmüş fındıkları ilave edip yoğurma işlemini tamamlıyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça koparıp yaklaşık 1,-1,5 cm eninde, 7-8 cm uzunluğunda olacak şekilde elimizde yuvarlayıp yarım ay şeklini veriyoruz. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yerleştirerek önceden ısıtılmış 160ºC fırında yaklaşık 35 dk. pişiriyoruz. Pişen kurabiyeler tel ızgara üzerinde soğurken kaplama için 250 gr bitter çikolatayı derin bir kapta benmari usulü eritiyoruz. Çikolatayı eritirken suyun çikolatanın olduğu kaba değmemesine özen gösteriyoruz. Aksi takdirde çikolata tekrar sertleşecektir. Soğuyan kurabiyelerin yarısını çikolataya batırıp tekrar pişirme kağıdı serili tepsiye diziyoruz. Çikolata soğumadan üzerine file fıstık, toz fıstık veya hindistancevizi rendesi serpiştiriyoruz. Çikolatasız kısımlarına pudra şekeri serpiştirip oda sıcaklığında çikolata sertleşinceye kadar bekleterek servis tabağına alıyoruz.
Afiyet olsun.

10 yorum:

pembe tatlar dedi ki...

Canım senin kurabiyelerine bayılıyorum çok iştah açıcı gözüküyor ellerine sağlık....

derya dedi ki...

Canım ya gerçekten 41 kere maşallah sana muhteşem görünüyor ellerine sağlık olsa şimdi tabağın hepsini yerdim öptüm...

defneylebirlikte dedi ki...

mmmm nefis olmuş.ellerine sağlık canım..

fikriye dedi ki...

ellerine sağlık enfes görünüyor

tub@ dedi ki...

Kurabiyeler harika görünüyor mutlaka deneceyecim
Sevgiler

alkım akyalçın dedi ki...

canım ellerine sağlık sevgiler

élif(keyf-i mutfak) dedi ki...

pastaneden alınmış gibi hepsi..ellerine sağlık canım..

atesböcegi dedi ki...

uzun bir aradan sonra yine merhaba canim, tatil ve internet sorunu nedeniyle haftalarca uzak kaldim blog aleminden. meger o arada sen ne cici mamalar yapmissin öyle. hepsi yine harika. Kurabiyelerinde cok lezzetli görünüyor. kocaman sevgiler canim.

e.esma.a dedi ki...

ımm kurabiyeler nefis görünüyor ellerine sağlık
canım çekti şimdi:(

gönül güneş dedi ki...

çok güzel olmuş birsel.