Disable Copy And Past

6 Nisan 2009 Pazartesi

Şambaba Kurabiyesi


Tarifini Sofra dergisinin eski bir sayısından aldım. Dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık, harika portakal kokulu kurabiyeler. Yapımı da çok kolay, hemen hazırlanıyor.


Malzemeler:
1 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta (birinin akı ayrılacak)
125 gram tereyağı

2 çorba kaşığı yoğurt
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
3 -3,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
üzeri için 1-2 çorba kaşığı toz şeker




Yapılışı:

Şeker ve yumurtalar mikserle 1-2 dakika çırpılır. Sıvıyağ, yoğurt ve rendelenmiş portakal kabuğu eklenip çırpmaya devam edilir. Un ve kabartma tozu ilave edilip ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur. Yumurtaların büyüklüğüne göre un miktarı değişebilir. Gerekirse un eklenebilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır. Önce yumurta akına sonra toz şekere batırılır ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.


Afiyet olsun.

3 yorum:

derya dedi ki...

Canımmmmmm kurabiyede süper maşallah sana öptüm...

MELTEM dedi ki...

CANIMMM ÇOK GÜZEL.ELLERİNİZE SAĞLIK.SEVGİLERLE..

MELTEM dedi ki...

BİRSEL HANIM ÇOK ÇOK TEŞEKKRÜLER.TYAPTIM DENEDİM SÜPER OLDU.TARİFİNİZ İÇİN TEKRAr tekrar teşekkürler........